З газети «Діло» від 18 квітня 1926 року дізнаємося про те, які вина пили у міжвоєнній Галичині і скільки вони коштували.
Про це читаємо на сайті м. Івано-Франківська 0342.ua.
Отже, угорські білі вина за ¾ літра: саморобне 1912 року розливу – 6 зл. 20 сот., 1920 року розливу – 5 зол.; шато – 6 зол.; бельведер – 5 зол.; рислінг – 6 зол. 50 сот.; токай солодке за півлітра – 12 золотих.
Червоні вина за ¾ літра: дальматійське – 6 зол.; шато – 6 зол.; маляга іспанська – 12 зол.; грецьке – 7 зол. 50 сот.; десертове солодке – 6 зол.; вермут – 5 зол.; червоне солодке – 6 зол.
Якщо врахувати, що середньомісячна зарплата кваліфікованого робітника у той час сягала 100-150 зол., то, бачимо, що вина у міжвоєнний період коштували дуже дорого. Сподіваємося, що вони були якісними…
Тогочасна лексика та орфографія збережені