• Головна
  • Хамонера, як невід'ємний елемент, аби відчути справжній смак хамону
Новини компаній
10:40, 31 травня 2018 р.

Хамонера, як невід'ємний елемент, аби відчути справжній смак хамону

Новини компаній
Хамонера, як невід'ємний елемент, аби відчути справжній смак хамону

Для чого потрібна хамонера - підставка для хамону, запитаєте, адже процес нарізання хамону може обійтися і без неї, але це буде подібне подорожі з Києва в Одесу через Харків. 

Хамон купити справа не складна, а ось правильно його нарізати – це вже зовсім інше. Саме для цього була придумана спеціальна підставка з назвою хамонера. Звичайно, чи варто купувати хамонеру за 20 євро або за 1000 євро, це вже справа інша і тут вибір за вами, але головне в ній не зручність, а добитися з її допомогою і з допомогою добре заточеного ножа для хамона, максимально тонкого нарізання, аж до того, щоб ці шматочки були майже прозорі.

Коли навіть хтось інший буде тримати хамон Іберико Бейоту, а ви будете її нарізати, то смак навіть найчарівнішої ноги можна споганити якістю нарізання. Звичайно, є такі люди, які нарізають хамон в ідеалі (їх, до речі, називають "маестро котадор"), але з часом Ваші, старання і терпіння будуть заохочуватися: після розрізу першої ж ноги, можна сміливо називати "Маестро Кортадор" тільки при умові нарізання на підставці для хамона під назвою хамонера. 

Завдяки хамонері і правильному нарізанню кожен шматок хамона повинен просто танути в роті, видаючи при цьому всі ароматичні та смакові якості, характерні для окремого регіону виробництва, будь-то Екстремадура, Хабуго, Андалусія, Саламанка тощо.

Експерти запевняють, що хамон повинен бути нарізаний вручну за допомогою підставки та ножа, тому що будь-яка механічна нарізка призводить до втрати важливих органолептичних властивостей (смак, текстура, аромат, колір), без яких хамон перетворюється в "продукт" з аналогічною назвою в більшості українських маркетів.

Нарізання дуже швидко протирає ніж, саме з цієї причини рекомендується затискати його лезо знову кожен раз при використанні і обов'язково протерти сухою тканиною, щоб видалити залишкові частинки металу після заточки.

Пам’ятайте, що в нарізанні головне цілеспрямованість, терпіння і  спокій. Інструменти, а це ніж, обов'язково повинні бути добре закріплені, щоб зосереджуватись на чіткості та гнучкості рухів, зберігаючи при цьому темп нарізки хамона.

Іспанська енциклопедія повідомляє, що за вікову історію хамона на світ вийшли близько 4500 моделей хамонера. Їх робили і роблять з найрізноманітніших матеріалів: піщані, дубові, з червоних порід дерева, з високоякісної нержавіючої сталі, зі скла та каменю, з інкрустацією дорогоцінними каменями та позолотою. Фантазії дизайнерів немає меж, тим більше, що під предметом індукування є неперевершений іспанський хамон.

Нарізка хамона повинна перетворитися в незабутній спектакль, навіть коли глядачів немає в залі, а Ви виступаєте тільки для себе.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...