В Івано-Франківську готують справжню піцу за стародавнім італійським рецептом

У нинішній Італії фокача вважається старійшою універсальною формою піци, яка була звичайною їжею для селян і воїнів древності.

Вважається, що фокача - це прародичка піци. І вони не помиляються.  Фокачу випікали ще в античні часи. У Стародавньому Римі «panis focacius» означало плоский хліб, який готують у золі, а якщо бути точнішими, то хлібину випікали на відкритому вогні, який називався – «focus» і знаходився в центрі будинку. У ті часи дріжджів не було і тісто замішували досить просто: борошно, вода, сіль і оливкова олія. Італійці стверджують, що у ті часи олива коштувала дешевше борошна.

Далі рецептура ускладнювалася: згідно законів сільської кулінарії використовували все, що є в домі. На корж клали оливки, анчоуси, сезонні овочі, гриби і запікали з сиром. Сьогодні це блюдо ми називаємо піца.

Сьогодні скуштувати справжню італійську піцу за стародавнім рецептом можуть й іванофранківці та гості міста. Де? У піцерії з одноіменною назвою «Фокачо», яка знаходиться по вулиці Південний Бульвар, 22! 

Автор
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Актуальність
0/12
Викладення
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати

Коментарі призначені для обговорення, обговорення, вияснення цікавих питань. Для оцінок та рецензій використовуйте форму відгуку