Кількість генетично модифікованого ріпаку зросла майже на 15% - експерти (ВІДЕО)

У порівнянні з минулим роком кількість генетично модифікованого ріпаку зросла майже на 15%.

Такі дані надали експерти Івано-Франківськстандартметрології, котрі дослідили багато зразків врожаю, в тому числі й вирощеного на Прикарпатті та сусідніх областях, - передає 0342.ua.

Інженер випробувального центру ІФ ЦДСМС Дмитро Микицей зазначає, що визначити звідки саме привезений генно-модифіковані сорти досить складно. За його словами, ріпак, який дослідили не є повністю модифікований, а лише забруднений ГМО.

Проте посадовці кажуть, що згідно з даними Державної сільськогосподарської інспекції у нашій області генетично модифіковані сорти наразі відсутні. Окрім того, виробники й самі не надто зацікавлену у виготовленні продукції, яка містить ГМО, оскільки її експортують у країни Західної Європи, де використання ГМО дуже регламентоване.

До слова, на Прикарпатті площа посіву озимого ріпаку сягає 28 тис. гектарів.

Більше у сюжеті каналу 402:

Автор
( 0 оцінок )
Актуальність
( 0 оцінок )
Викладення
( 0 оцінок )

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Основний принцип - «відвідувай - відписувай ». Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образи; пряме порівняння з іншими конкуруючими компаніями; розміщення посилань на сторонні ресурси Інтернету; реклама та самореклама, заяви, пов'язані з діяльністю компанії.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Актуальність
0/12
Викладення
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати