• Головна
  • Як українцям впарюють прострочені продукти (ФОТО, ВІДЕО)
15:37, 11 березня 2016 р.

Як українцям впарюють прострочені продукти (ФОТО, ВІДЕО)

В Україні продавати продукти, у яких закінчився термін придатності заборонено законом. Навіть якщо термін реалізації закінчується сьогодні, продукт повинен бути знятий з продажу. Але для багатьох українців закони неписані.

Майже у кожному місті в магазинах або на ринку можна відшукати товари за більш ніж привабливими цінами. Та тільки у таких продуктах термін придатності давно закінчився, - пише 0342.ua.

До хитрощів "як впарити покупцеві те, що уже нездале", вдаються і супермаркети. В Івано-Франківську майже щодня можна натрапити на акцію чи знижку. І цим охоче користуються малозабезпечені або дуже економні клієнти. Приміром "дві шоколадки за ціною однієї" є вже звичним явищем.

Найчастіше супермаркети вдаються до підробки дати випуску чи терміну реалізації. Для цього вони просто переклеюють стікер, на якому вказана більш пізніша дата.

Як українцям впарюють прострочені продукти (ФОТО, ВІДЕО), фото-1
sam 3

sam 3

Окремої уваги заслуговують овочі та фрукти. Майже у кожному франківському супермаркеті підгнивші помідори, перець, банани, виноград (і за списком) запаковують у лоточки, замотують поліетиленовою плівкою і вже за фіксованою ціною (за вагою) виставляють на вітрини. Зручніше ж взяти вже зважений, запакований продукт, аніж вибирати з загальної корзини, а потім ще стояти в черзі до ваги. І не завжди ціна на підпорчений товар відрізняється від ціни на свіжий.

gr_03.05.12_reviziya_05

gr_03.05.12_reviziya_05

gr_03.05.12_reviziya_03

gr_03.05.12_reviziya_03

gr_03.05.12_reviziya_06

gr_03.05.12_reviziya_06

Зелень зазвичай продають у відкритому вигляді, тому мляве листя салату, поморщена редиска чи пом'яті качани капусти не зможуть привернути увагу покупців. Якщо зелень чи редиска продаються мокрими, це означає, що їх вимочували у воді, аби повернути втрачену свіжість.

А от купувати кури-гриль, шашклик, курячі крильця в гострому соусі, копчену рибу і т.п. слід з обережністю. Адже несвіже м'ясо та рибу часто коптять або заморожують. А приправи та оцет усувають неприємний запах. Фарш і котлети можуть бути зроблені із зіпсованого м'яса і нести небезпеку вашому здоров'ю.

На скільки безпечно купувати харчі із сумнівним терміном придатності, дивіться у сюжеті Ранок з Україною:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Івано-Франківськ #новини Івано-Франківська #прострочений товар
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...