Сьогодні, 15 жовтня, у центрі Івано-Франківська розпочалася виставка-ярмарок “Станіславська мармуляда”, на якій можна було скуштувати продукти з меду, домашнє вино, глінтаейн та солодощі.
Нагадаємо, що у далекому минулому, 27 вересня 1868 року, у Станіславові спалахнула пожежа, яка спепелила місто. А розпочалося все на кухні у панянки, яка варила сливовий джем, званий у народі “мармуляда”. Звідци й пішла назва "Мармулядова пожежа", яка стала чи не "найяскравішою" подією в історії міста. Тож аби франківчанам запам'ятався ярмарок, організатори вирішили провестий його з елементами історичних подій. Ні, не пожежі. Вирішили наварити 300 літрів варення, — пише 0342.ua.
Окрім цього на ярмарку можна придбати плоди та саджанці винограду, ціна яких — 50 та 70 грн, дізнатися усе про те як правильно вирощувати виноград, а також скуштувати унікальний напій бджолярів — сокомед. Це суміш соку з медом.