Сьогодні на апаратній нараді у голови Івано-Франківської ОДА йшлося про дотримання санітарно-гігієнічних норм при організації харчування дітей шкільного віку.
Для Івано-Франківщини фахівці розробили регіональну цільову програму “Дітям Прикарпаття – якісне харчування”. Вона сприяє повноцінному та якісному забезпеченню харчування дітей у шкільних та дошкільних закладах, інформує Фіртка.
Зокрема, обласна Держпродспоживслужба моніторить постачальників харчової продукції, лабораторні дослідження, що дасть змогу відстежити недоброякісних виробників. Для цього відбирають зразки молочних, м’ясних та рибних продуктів. Загалом зупинили обіг невідповідних харчових продуктів у 64 випадках.
Крім того, за словами начальника головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Романа Гурського, з 16 областей постачальники масла зрозуміли, що в Івано-Франківську область у школи треба везти масло, а не спреди.
Цього року проводитимуть дослідження сосисок – мікроструктурний аналіз готової продукції. Таким чином відстежуватимуть, чи відповідає якісний склад сосиски тому, який написаний у супровідних документах чи на упакуванні.
На це дослідження спрямують мільйон тисячу сто гривень. Понад 700 тисяч піде на закупівлю необхідного обладнання та 380 тисяч на підготовку приміщень і персоналу. Половину виділено обласним бюджетом, решту профінансує держбюджет.