Станом на 1 грудня 2021 року на Прикарпатті було зафіксовано сім випадків отруєння грибами. Про це інформує Держпродспоживслужба.
З семи осіб, четверо - це діти до 15 років.
Останній випадок отруєння був зареєстрований на Коломийщині. Там, 29 листопада батьки погодували дитину супом із опеньок.
30 листопада у дитини з'явилася нудота, біль у животі - симптоми отруєння. Також, дитина блювала.
1 грудня її госпіталізували до Івано-Франківської обласної дитячої лікарні.
Як зазначають у Держпродспоживслужбі, цього року більшість отруєнь були спричинені споживанням таких грибів як сироїжки та опеньки. Крім цього, були отруєння пов'язані із неправильним приготуванням чи зберіганням грибів.
Нагадаємо, гриби краще не споживати дітям до 12 років, людям похилого віку, вагітним та хворим із захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Страви із грибів не варто зберігати понад добу, навіть у холодильнику.
Їсти незнайомі гриби категорично не можна. При приготуванні страв із грибів потрібно дотримуватися технології приготування.
Якщо після вживання грибів з'явилися симптоми отруєння - потрібно одразу телефонувати до "швидкої".