Обсяги виробництва яєць в Україні залишаються на рівні минулого року, проте ціни не демонструють помітного зниження через зростання вартості виробничих ресурсів.
Про це повідомив виконавчий директор Асоціації "Союз птахівників України" Сергій Карпенко в інтерв’ю виданню Фокус.
Експерт зазначає, що в найближчому майбутньому ціни на м’ясо птиці можуть стабілізуватися, однак говорити про здешевлення поки зарано. Водночас влітку ймовірне невелике зниження цін на яйця — передусім завдяки зростанню пропозиції з боку домогосподарств, які традиційно активніше постачають продукцію у теплий сезон.
"Собівартість виробництва продовжує зростати, що змушує виробників адаптувати ціни на свою продукцію. Це стримує можливість зниження вартості", — пояснює Карпенко.
Також він наголошує: воєнна невизначеність впливає на виробничі процеси, що ускладнює формування чітких прогнозів для ринку. З огляду на це, ситуація з цінами на яйця та м’ясо птиці залишається мінливою — невелике здешевлення можливе, але й ризик подорожчання зберігається.