Одна з найпопулярніших закусок серед українських господинь - кабачкова ікра. . Готується вона з овочів та томатної пасти. Для кращого смаку до кабачкової ікри можна додати спеції, додаткові овочі або майонез. В результаті виходить смачна й проста у приготуванні закуска.
Кабачкова ікра з майонезом
- Кабачки (очищені від шкірки і насіння) - 3 кг
- Часник (великий) - 10-15 зуб.
- Томатна паста (або соус) - 250 г
- Майонез (жирний) - 250 г Сіль - 1 ст. л.
- Цукор - 100 г
- Перець червоний пекучий (мелений) - 0,5 ч. л.
- Олія - 100 г Оцет (9%) - 2 ст. л.
Кабачки добре помити, порізати, очистити від шкірки та насіння. Пропустити їх через м'ясорубку разом із часником.
Додати майонез, томатну пасту, сіль, цукор, перець, олію й варити на повільному вогні 2,5-3 години, періодично помішуючи.
Тим часом помити банки, простерилізувати. Можна це зробити таким чином: налити у банки трохи окропу, накрити їх кришками. Покласти банку в мікрохвильовку на 5-6 хвилин, поки вода в ній не закипить.
Після завершення вказаного часу, влити в ікру 2 столові ложки оцту й вимкнути. Розлити ікру в банки і закрутити.