Домашня кабачкова ікра: рецепт із майонезом і часником

Одна з найпопулярніших закусок серед українських господинь - кабачкова ікра. . Готується вона з овочів та томатної пасти. Для кращого смаку до кабачкової ікри можна додати спеції, додаткові овочі або майонез. В результаті виходить смачна й проста у приготуванні закуска.

Кабачкова ікра з майонезом

  • Кабачки (очищені від шкірки і насіння) - 3 кг
  • Часник (великий) - 10-15 зуб.
  • Томатна паста (або соус) - 250 г
  • Майонез (жирний) - 250 г Сіль - 1 ст. л.
  • Цукор - 100 г
  • Перець червоний пекучий (мелений) - 0,5 ч. л.
  • Олія - 100 г Оцет (9%) - 2 ст. л.

Кабачки  добре помити, порізати, очистити від шкірки та насіння. Пропустити їх через м'ясорубку разом із часником.

Додати майонез, томатну пасту, сіль, цукор, перець, олію й варити на повільному вогні 2,5-3 години, періодично помішуючи.

Тим часом помити банки, простерилізувати. Можна це зробити таким чином: налити у банки трохи окропу, накрити їх кришками. Покласти банку в мікрохвильовку на 5-6 хвилин, поки вода в ній не закипить.

Після завершення вказаного часу, влити в ікру 2 столові ложки оцту й вимкнути. Розлити ікру в банки і закрутити.