Як приготувати пряний соус з аличі до м’яса за 25 хвилин

Ідеально підкреслить смак стейка чи шашлику лише правильний соус. Так, як саме у серпні сезон алицчі, варто придивитись до цієї ягоди і зробити його з неї. 

Інгредієнти для соуса з аличі до м’яса

  • Алича червона - 2 кг;
  • Цукор - 200 г;
  • Сіль - 1 столова ложка;
  • Перець чилі - 1 шт.;
  • Часник - 3 зубчики;
  • Спеції;
  • Зелень, м’ята;
  • Волоські горіхи - 200 г.

Спосіб приготування

Попередньо помиту аличу заливаємо водою так, щоб зверху було трохи води, сантиметрів 5. Доводимо до кипіння і через 5 хвилин знімаємо з вогню.Горіхи злегка підсмажуємо або на сковороді, або підсушуємо у духовці. Після цього з них легше видаляти плівку.

Сливу, яка вже схолола, просто перетираємо через друшлак, таким чином позбавляємося від шкірки та кісточок. Отриману масу поміщаємо в каструлю з товстим дном. Додаємо цукор, сіль та ставимо на вогонь.

Кладемо спеції. У мене це карі, свіжий перець чилі, кілька штучок гвоздики, дрібно порізаний часник, хмелі-сунелі. Можна використовувати і просто червоний мелений перець, у такому випадку візьміть 1 чайну ложку.

Також можна додати зерна гірчиці або яку-небудь улюблену спецію у сухому вигляді.

Що стосується зелені, то тут теж вибір за вами. Я використовувала петрушку та базилік. А ось додавати м’яту наполегливо рекомендую. Вона надасть соусу незвичайного аромату.

Зелень можна дрібно порізати, а можна просто використати добре промитий пучок.

Не забуваємо відправити горіхи в наш соус. Загалом, соус до м’яса з аличі готується хвилин 20-25. Періодично його необхідно помішувати.

Ще гарячим переливаємо соус у стерильні баночки та закриваємо кришками. Зберігаємо, як я вже сказала — в прохолодному місці.