Сезон кабачків у самому розпалі. І якщо вам вже набридли кабачкові оладки, запечений кабачок, чи кабачкова лапша - ідеальний варіант шоколадні кабачкові мафіни.
А робиться усе елементарно, методом змішування сухих інгредієнтів та вологих.
Сухі інгредієнти :
- 180гр борошна
- 30 гр. какао,
- 120 гр цукру,
- 1 ч.л. соди
- 1 ч.л. розпушувача
- дрібка чолі
Вологі інгредієнти:
- 2 яйця,
- 100 мл олії,
- 50 мл кефіру
- 300 гр кабачків натетрих на середній терці, відтиснутих від зайвої рідини.
Вмикаємо духовку на 200 градусів. Поки розігрівається, в одну миску насипаємо усі сухі складники. Я це роблю відразу на вазі, в одну миску все по черзі зважую, перемішую ложкою і готово.
У другій мисочці змішуємо яйця, олію, кефір, в кінці додаємо кабачок.
До сухих складників вливаємо вологі, перемішуємо ложкою до поєднання і розкладаємо по формочках.
Можна додати жменю рубленого шоколаду чи шоколадних чіпсів, тоді буде просто надзвичайно шоколадні тістечка. Але і без шоколаду виходить смачно