Шоколадні мафіни з кабачків: незвичайний рецепт літнього десерту

Сезон кабачків у самому розпалі. І якщо вам вже набридли кабачкові оладки, запечений кабачок, чи кабачкова лапша - ідеальний варіант шоколадні кабачкові мафіни.

А робиться усе елементарно, методом змішування сухих інгредієнтів та вологих.

Сухі інгредієнти :

  • 180гр борошна
  • 30 гр. какао,
  • 120 гр цукру,
  • 1 ч.л. соди
  • 1 ч.л. розпушувача
  • дрібка чолі

Вологі інгредієнти:

  • 2 яйця,
  • 100 мл олії,
  • 50 мл кефіру
  • 300 гр кабачків натетрих на середній терці, відтиснутих від зайвої рідини.

Вмикаємо духовку на 200 градусів. Поки розігрівається, в одну миску насипаємо усі сухі складники. Я це роблю відразу на вазі, в одну миску все по черзі зважую, перемішую ложкою і готово.

У другій мисочці змішуємо яйця, олію, кефір, в кінці додаємо кабачок.

До сухих складників вливаємо вологі, перемішуємо ложкою до поєднання і розкладаємо по формочках.

Можна додати жменю рубленого шоколаду чи шоколадних чіпсів, тоді буде просто надзвичайно шоколадні тістечка. Але і без шоколаду виходить смачно