Помідори в морозилку: заготівля для піци, борщу та салатів

Замороження помідорів - простий і зручний спосіб зробити запаси на зиму. Так ви зможете додавати улюблені літні овочі до страв навіть у холодну пору. Ось кілька легких варіантів, як заморозити томати для піци, борщу чи салату.

Помідори у вигляді пюре

Помідори потрібно добре вимити, нарізати частинами та прибрати плодоніжки. Далі - подрібнити в блендері або м’ясорубці до стану пюре. Отриману масу зручно розлити в силіконові формочки або пластикові стаканчики, заморозити на рівній поверхні, а потім пересипати у пакети або контейнери.

Помідори шматочками

Нарізані кружальцями чи кубиками томати (товщиною до 1,5 см) викладіть на тарілку або дошку, застелену плівкою, в один шар. Між шарами — також плівка чи пакет. Заморожуйте кілька годин, після чого перекладіть у зручну тару для зберігання.

Цілі помідори

Помийте й висушіть овочі, викладіть у пакет, не притискаючи одне до одного, й заморозьте. Коли застигнуть - легко стисніть пакет, щоб томати щільніше розмістилися. Так вони займуть менше місця і не злипнуться.