Замороження помідорів - простий і зручний спосіб зробити запаси на зиму. Так ви зможете додавати улюблені літні овочі до страв навіть у холодну пору. Ось кілька легких варіантів, як заморозити томати для піци, борщу чи салату.
Помідори у вигляді пюре
Помідори потрібно добре вимити, нарізати частинами та прибрати плодоніжки. Далі - подрібнити в блендері або м’ясорубці до стану пюре. Отриману масу зручно розлити в силіконові формочки або пластикові стаканчики, заморозити на рівній поверхні, а потім пересипати у пакети або контейнери.
Помідори шматочками
Нарізані кружальцями чи кубиками томати (товщиною до 1,5 см) викладіть на тарілку або дошку, застелену плівкою, в один шар. Між шарами — також плівка чи пакет. Заморожуйте кілька годин, після чого перекладіть у зручну тару для зберігання.
Цілі помідори
Помийте й висушіть овочі, викладіть у пакет, не притискаючи одне до одного, й заморозьте. Коли застигнуть - легко стисніть пакет, щоб томати щільніше розмістилися. Так вони займуть менше місця і не злипнуться.