Аби приготувати домашню слабосолену скумбрію, не потрібен оцет. Це означає, що риба збереже максимум своїх поживних компонентів, а маринад на основі спецій додасть продукту особливої пряності.
Як інформує "OBOZ.UA", ідея приготування домашньої слабосоленої скумбрії опублікована на сторінці korolivska1 в Instagram.
Інгредієнти:
скумбрія – 1-2 шт.
вода – 1 л
сіль – 100 г
цукор – 30 г
цибуля – 1 шт.
стебло селери – 1 шт.
(за бажанням) лавровий лист – 2 шт.
перець горошком – 10 шт.
перець духмяний – 5 шт.
Спосіб приготування:
Як приготувати домашню слабосолену скумбрію: можна їсти вже за добу
1. Скумбрію добре почистити від нутрощів і чорної плівки.
Як приготувати домашню слабосолену скумбрію: можна їсти вже за добу
2. Відрізати голову та плавники, нарізати на шматочки 2-2,5 см.
Як приготувати домашню слабосолену скумбрію: можна їсти вже за добу
3. У сотейнику довести до кипіння 1 л води та додати всі інгредієнти для бульйону.
Як приготувати домашню слабосолену скумбрію: можна їсти вже за добу
4. Кип’ятити 10 хвилин.
5. Дуже важливо: бульйон має повністю охолонути. Лише тоді заливати ним рибу та поставити у холодильник у герметичному посуді на 24 години.
Як приготувати домашню слабосолену скумбрію: можна їсти вже за добу