Шоколадно-кавові мафіни: теплий десерт для осінніх вечорів

Шоколадно-кавові маффіни

Коли за вікном дощ і туман, а холод пробирає до кісток, хочеться чогось теплого, ароматного та солодкого. Шоколадно-кавові мафіни - саме такий десерт. Поєднання ніжного шоколаду та тонкої нотки кави робить їх неймовірно смачними і ароматними. Вони швидко готуються, чудово смакують із гарячим чаєм або кавою, а ще легко перетворюють будь-який похмурий день на затишний.

Рецепт шоколадно-кавових мафінів

  • Борошно - 200 г
  • Цукор - 150 г
  • Какао-порошок - 30 г
  • Розпушувач тіста - 2 ч.л.
  • Сіль - щіпка
  • Яйця - 2 шт.
  • Молоко - 120 мл
  • Рослинна олія - 80 мл
  • Кава (розчинна або еспресо) - 1 ч.л. розведена в 2 ст.л. гарячої води
  • Шоколадні краплі або нарізаний шоколад - 100 г

1. Розігрійте духовку до 180°C. Підготуйте форму для мафінів, змастивши її маслом або використавши паперові формочки.

2. У великій мисці змішайте борошно, какао, цукор, розпушувач і сіль. В іншій мисці збийте яйця з молоком, олією та кавою.

3. Об’єднайте рідкі інгредієнти з сухими, перемішуючи до однорідності, але не перебивайте тісто. Додайте шоколадні краплі і обережно перемішайте.

4. Розкладіть тісто у форми, заповнивши їх приблизно на 2/3.

5. Випікайте 20–25 хвилин або до сухої зубочистки.

6. Дайте мафінам трохи охолонути, а потім насолоджуйтеся!

Ці шоколадно-кавові мафіни виходять ніжними всередині та з легкою хрусткою скоринкою зовні. Вони ідеально підійдуть для сніданку, полудня або як приємний осінній перекус із чашкою гарячого напою.