Аромат осені у вашій кухні: яблучний пиріг на кефірі

Яблучний пиріг, фото: maximum.fm

Коли на вулиці холодно дуже хочеться чогось теплого й ароматного до чаю. А це означає, що саме час приготувати яблучний пиріг на кефірі - простий, домашній десерт, який пахне корицею, яблуками й теплом.

Цей рецепт стане улюбленим серед тих, хто не хоче довго возитись із тістом, але мріє про ніжний, повітряний пиріг, який тане в роті. Особливо добре він смакує в дощові вечори - з книгою, пледом і чашкою чаю. Ідеальний варіант, коли потрібно випекти щось смачне “на швидку руку”

Рецепт: яблучний пиріг на кефірі

  • Яблука (солодкі сорти) - 300 г
  • Яйця - 3 шт.
  • Борошно - 250 г
  • Цукор - 160 г
  • Кефір (кімнатної температури) - 160 мл
  • Вершкове масло - 60 г
  • Розпушувач - 2 ч. л.
  • Ванільний цукор - 0,5 пакета
  • Кориця - 0,5 ч. л.
  • Цукрова пудра - для прикрашання

Просійте борошно, змішайте з розпушувачем, ванільним цукром і корицею. Яйця збийте з цукром до пишної, пухкої маси. Влийте кефір, ще раз збийте. Додайте розтоплене й охолоджене вершкове масло. Всипте борошняну суміш і збийте до однорідного тіста.Яблука наріжте кубиками, вмішайте в тісто. Вилийте масу у змащену форму, посипте трохи корицею зверху.Випікайте при 180°C - 40-45 хвилин. Перевірте шпажкою.Готовий пиріг притрусіть пудрою та подавайте теплим або охолодженим.

Ідеї для подачі:

  • З ванільним морозивом
  • З кулькою грецького йогурту
  • Або просто з чашкою чаю - як у дитинстві