13:00, 21 травня 2016 р.
А ви вмієте правильно заварювати чай? Поради місцевого фітотерапевта
Коли наступного разу будете заварювати чай, згадайте ці поради. Адже часто ми вважаємо, що п'ємо "здоров'я", а насправді можемо труїти себе.
Як правильно робити цю, здавалося, відому і звичну процедуру 0342.ua запитав у місцевого фітотерапевтаРоманчук Вікторія Василівни.
Вода обов’язково має бути м’якою. Коли закипає чайник, виключати його варто «до дощу» (як тільки він починає кипіти). Ідеальний час настоювання чаю ― 15-20 хв. Швидше ― не завариться, довше ― буде давати токсини.
Якщо хочете щось додавати в чай (наприклад, мед) ― температура чаю має бути 35⁰С.
«Мною випробувана індивідуальна рекомендація щодо чаю: спочатку заварюю густу заварку, а опісля розводжу її у співвідношенні 1:1 з сирою водою. Адже сира вода ― каталізатор, який несе корисні речовини в клітину».
За поєднанням трав треба добре слідкувати. Наприклад, коли змішувати гіркоту з буркуном, останній підсилює дію першого. У травах є дуже багато нюансів, без відповідних знань бути травником не можна, а тим паче приписувати трав’яні суміші дітям.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Спецтема
Оголошення
17:23, 30 листопада
2
15:08, 29 листопада
14
live comments feed...