• Головна
  • 10 найсмачніших десертів з морозивом
16:32, 2 липня 2016 р.

10 найсмачніших десертів з морозивом

В спеку, зазвичай, не дуже хочеться готувати щось складне, але страшенно хочеться чогось прохолодного. Саме тому ми пропонуємо вам найпростіші рецепти з морозивом. Зробити їх дуже просто, а задоволення - на весь день!


Холодні цукерки

10 найсмачніших десертів з морозивом, фото-1

Інгредієнти:

200-грамовий брикет морозива,
100 г дитячого сухого молока,
кілька вафель,
можна ще трохи какао і кокосової стружки, сиропу або варення.

Приготування:

Морозиво виймаємо з морозилки і хвилин через п'ять як слід перемішуємо з сухим молоком. Круглою ложкою робимо з цієї маси кульки і обвалюємо кожну в подрібнених вафлях, або какао, або стружці. Викладаємо в креманки і прикрашаємо цю досконалість крапелькою варення.

Морозиво в апельсинах

content_full (1)

Інгредієнти (на дві порції):

апельсин,
150-грамовий брикет морозива,
жменя чищених волоських горіхів,
листочки м'яти,
шматочок шоколаду.

Приготування:

Апельсинко розрізаємо навпіл, акуратно вирізаємо серединку і видаляємо насіння та плівочки. Нарізаємо гострим ножем на дрібні шматочки, змішуємо з морозивом (і, за бажанням, з горіхами) і викладаємо в апельсинові "вазочки". Хитрість: сік, що виділився з апельсина, можна теж додати до суміші, якщо різати апельсин в пластиковій тарілці. Охолоджуємо і насолоджуємося! А для краси можна натерти зверху трохи шоколаду і прикрасити все м'ятним листком.

Кавовий коктейль з морозивом

content_full (2)

Інгредієнти:

склянка свіжозвареної кави,
2 склянки молока,
200 г пломбіру.
трохи кориці, шматочок шоколаду.

Приготування:

Каву і молоко охолоджуємо, потім всі компоненти відправляємо в блендер і збиваємо до однорідності та пінки. Розливаємо у високі склянки, прикрашаємо корицею, тертим шоколадом, можна дрібкою меленої кави. Хитрість: в блендер можна закинути не все морозиво, а трішки залишити і додати вже в кінці, щоб в коктейлі "попадалися шматочки".

Смажені карамельні банани з морозивом

content_full (3)

Інгредієнти:

стаканчик ванільного морозива,
банан (не надто м'який),
шматочок вершкового масла,
кілька столових ложок цукру,
можна пів-шоколадки,
трохи мигдалю або кориці.

Приготування:

Банан ріжемо шматочками середньої товщини. На розігрітій сковорідці розтоплюємо масло, додаємо до нього цукор і перемішуємо, поки не стемніє. Тепер кидаємо туди нарізаний банан - і смажимо кілька хвилин, перевертаючи. Викладаємо на тарілку або у креманки, туди ж додаємо морозиво, зверху все це прикрашаємо чим подобається - розтопленим шоколадом, горішками або корицею.

Морозиво з ягодами і соусом

content_full (4)

Інгредієнти:

середній брикет морозива,
по невеликій жменьці ягід (суниця, чорниця, малина),
трохи оливкової олії,
кілька столових ложок цукру,
трохи лимонного соку,
листочки м'яти.

Приготування:

Соус готуємо в блендері, закинувши туди ягоди (тільки частинку) і цукор. Далі капаємо трохи оливкової олії (для однорідності) і лимонного соку. Після отримання пюре можна пропустити його через сито, щоб не траплялися ягідні кісточки. Тепер морозиво змішуємо з відкладеними ягодами, викладаємо у формочки, поливаємо соусом і прикрашаємо листочками. Відмінний десерт для літнього вечора під смачне вино!

Листковий кольоровий десерт

content_full (5)

Інгредієнти:

морозиво,
різнокольорові фрукти і ягоди (полуниця, мандарин, ківі, чорниця), горіхи.
За бажанням - мюслі (для сніданку) або кілька крапель кольорових лікерів (для свята).

Приготування:

Головне в цьому рецепті - краса. Тому головний його компонент - високі прозорі склянки. Фрукти-ягоди миємо, очищаємо і, при необхідності, ріжемо пластинками. Викладаємо на дно шар морозива - потім "вітамінний" шар одного кольору - далі горіхи - знову морозиво... У варіанті для сніданку на шар морозива викладаємо ще шар мюслів, у святковому - капаємо трохи лікеру відповідного кольору.

Шоколадний "торт" з морозивом

content_full (6)

content_full (6)

Інгредієнти:

два стаканчика шоколадного морозива,
пачка шоколадного печива,
80 г вершкового масла,
плитка чорного шоколаду,
ложка цукрової пудри,
горіхи або ягоди для прикраси.

Приготування:

Печиво подрібнюємо і змішуємо з розм'якшеним маслом (залишивши шматочок, грамів 20). Цією масою вимащуємо дно та стінки форми і ставимо на годину в холодильник. Зверху викладаємо морозиво - і в морозилку. А далі готуємо глазур на водяній бані - з шоколадки, цукрової пудри і шматочка масла, що залишився. Коли все трохи охолоне, поливаємо наш десерт, прикрашаємо ягодами або горіхами - і ось він, кайф!

Груші з морозивом

content_full (7)

Інгредієнти:

дві великі груші,
стаканчик вершкового морозива,
лимон,
15 г цукру,
200 мл вершків,
плитка шоколаду,
паличка кориці,
трохи коньяку.

Приготування:

З лимона зрізаємо шкірку і кладемо в каструлю. Туди ж вичавлюємо сік з самого лимона, додаємо склянку води, цукор і корицю. Груші очищаємо від шкірки і видаляємо сердцевинки, але залишаємо "хвостики". Коли сироп закипить, відправляємо половинки фруктів у каструлю і готуємо хвилин 10, після чого охолоджуємо не виймаючи. Вершки і шматочки шоколаду розплавляємо до однорідності, туди ж ллємо коньяк. Тепер фінал: викладаємо половинку груші, на неї морозиво, а зверху поливаємо все гарячим шоколадом. Смакота!

Фруктовий салат з морозивом

content_full (8)

Інгредієнти:

банан, полуниця, яблука, манго, фініки, курага... Загалом, асорті фруктів на ваш смак.
Брикет ванільного або м'ятного морозива.
Кілька ложок меду.
Для прикраси - коктейльні вишеньки або кілька найкрасивіших ягід.

Приготування:

Фрукти миємо-чистимо-обсушуємо і ріжемо на шматочки приблизно однакового "формату". Складаємо в глибоку миску, поливаємо медом і перемішуємо. Тепер розкладаємо у креманки і поливаємо соком з медом, який залишився в мисці. Зверху круглою ложечкою викладаємо по кульці морозива і прикрашаємо всю цю композицію.

Журавлиновий кисіль з морозивом

content_full (9)

Інгредієнти:

200 г журавлини або інших улюблених ягід (можна заморожених),
стаканчик ягідного морозива,
80 г цукру,
2 столові ложки крохмалю.

Приготування:

Якщо ягоди заморожені, розморожуємо їх. Тепер розминаємо і кладемо в літрову каструлю з водою. Закипить - нехай повариться хвилин п'ять, потім постоїть хвилин 20. Тепер проціджуємо, висипаємо туди цукор. Крохмаль розмішуємо до розчинення у воді й тонкою цівкою вливаємо в кисіль, помішуючи, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Охолоджуємо, розливаємо у склянки й в кожну кладемо по ложці морозива. І пірнаємо в насолоду!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Івано-Франківськ #новини Івано-Франківська #рецепти #морозиво
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...