Коронна страва
11:30, 29 грудня 2016 р.
Що приготують на новорічний стіл відомі франківчанки? Рецепти та фото страв (ОНОВЛЕНО)
Коронна страва
Справжні господині заздалегідь готуються до святкування Нового року і складають меню новорічного столу. Звичайно, традиційною стравою цього свята завжди був і залишається салат "Олів'є". Але ж до святкового столу на честь Нового року хочеться подати щось особливе... Тож, якою коронною стравою прикрасять новорічний стіл відомі іванофранківки, дізнавався журналіст 0342.ua.
Маргарита Бойко
Готельєр та ресторатор. Геренальний директор ТзОВ “Фірма “Надія”, заслужений працівник сфери послуг України, кандидат економічних наук
Улюблена страва — Морські Гребінці в авторському гостро-винному соусі
М'ясо гребінців ніжне, злегка солодкуватого смаку. Морські гребінці використовують для приготування різних страв. Їх також можна вживати в їжу і сирими.
Інгредієнти на 2 персони:
Дуже люблю готувати, експериментувати і вишуканий мінімалізм у подачі
- 12-16 морських гребінців
- 1 часточка часнику або половинка цибулі
- маленький пучок петрушки або кензи
- 1 чайна ложка соку лайма чи лимона
- 100 мл білого вина
- гімалайська або морська сіль
- перець фреш
- оливкова олія
- перець чилі
Спосіб приготування:
Гребінці розморозити природним способом (або придбати свіжі). Помити і обсушити паперовим рушником. Далі покласти їх у маринад на 15 хвилин.
У сковороді розігріти пару ложок оливкової олії. Гребінці викласти на сковороду. Смажити по 2 хв. з кожного боку, щоб вийшла легка скоринка (але не довго, інакше гребінці стануть гумовими). Додати маринаду. Готувати ще 3-4 хв. Викласти на тарілку або ракушку від самого ж гребінця.
Смачного!
Таміла Кульпа
Патрульна поліції Івано-Франківська
Улюблена страва — голубці і бабусин борщ. Але на новий рік готуватиме Лазанью з куркою та грибами
Інгредієнти:
- Листи для лазаньї
- 2 курячих філе
- 500 г свіжих печериць
- 200 мл жирних вершків
- 250 г твердого сиру (Пармезан)
- сіль і перець за смаком
- оливкова олія
Для приготування соусу знадобиться:
- 800 мл молока
- 50 г вершкового масла
- 40 г борошна
- щіпка мускатного горіха
Спосіб приготування:
Покласти філе в киплячу воду, посолити, поперчити і відварити протягом 10-15 хв. До готовності. Остудити курку і розібрати руками не дуже дрібно.
Печериці нарізати пластинками і обсмажити до м’якості на оливковій олії близько 5 хв. Додати до грибів курятину, смажити все разом ще декілька хвилин. Потім влити вершки і перемішати. Потім знімаємо з вогню як тільки все загусає.
Готуємо соус:
Розігріти молоко, не доводячи його до кипіння. Розтопити вершкове масло на пательні і додати борошно, пропустивши його через сито, щоб не було грудок. Поступово вливати молоко, помішуючи. Додати мускатний горіх і варити до загустіння, постійно помішуючи.
На дно форми влити трішки соусу, викласти листи. Потім додати частину курки з грибами, полити соусом і посипати тертим сиром. Викласти другий шар листів і знову ті ж продукти. Повинно бути три шари листів, які на останок потрібно посипати сиром.
Запікати страву 30-35 хв. у духовці, розігрітій до 200 градусів.
Приємного аппетиту!
Ілона Мурзова
Директор БО " БФ " Платформа соціальних інновацій "Трансформація", громадський діяч та супер-мама 5-х дітей
Улюблена страва — червона риба запечена, суші, а ще обожнює солодощі, особливо Еклери
Але чи не основною стравою новорічного столу у Ілони буде салат "Мімоза" за рецептом, який вона пам'ятає ще з дитинства:
Інгредієнти:
Кулінарія — це проявлення жіночої енергії, головне завжди готувати в хорошому настрої і з любов'ю
- яйця
- цибуля
- твердий сир
- кукурудза
- масло
- м'ясо кроля
- консервоване м'ясо криля або креветки
- майонез
Спосіб приготування:
Салат "Мімоза" викладається шарами. Тож, 1-й шар — білки 5-ти яєць натертих на дрібній терці; 2 шар — 1 цибулина дрібнео порізана (можна перед цим залити окропом); 3 шар — твердий сир тертин на звичайній терці; 4-й шар — 125 г майонезу; 5-й шар — кукурудза; 6-й шар — 100 г масла (попередньо замороженого) і натертого на звичайній терці; 7-й шар — м'ясо криля (консерва) або креветки; 8-й шар — 125 г майонезу; 9-й шар — 5 жовтків тертих на дрібній терці чи пропущених через сито.
Смачного!
Наталя Каблюк
Фотограф, любить подорожувати
Улюблена їжа — кукурудза. Проте, коронною стравою новорічного столу стане Курка кордон блю
Інгредієнти:
- Філе курки
- Шинка
- Сир
- Яйця
- Борошно
- Сухарі
Спосіб приготування:
Попередньо потрібно замочити філе в молоці, легко відбити з додаванням солі, перцю і каррі. Викласти на половинку курячої грудки скибочку шинки і сиру. Загорнути рулетом. Можете скріпити зубочистками.
Обвалити в борошні, потім у яйці та у сухарях.
Смажити на середньому вогні під закритою кришкою до рум'яної скоринки. Намагайтеся не вертіти, щоб панірування не відвалилося. Також до паніровки можна додати спеції за смаком.
Для приготування гарячого соусу знадобиться:
- 100 г сиру з пліснявою
- 200 мл жирних вершків
- чорний мелений перець
Спосіб приготування:
Вершки налити у невелику каструльку і довести до кипіння на повільному вогні. Варити до загустіння.
Потім додати нарізаний шматочками сир, перемішати до повного розчинення сиру. В кінці додаємо трішки меленого перцю.
Прибирати з вогню, дати трішки охолонути і соус готовий! До смаку можна додати трішки часнику.
Приємного апетиту!
Оксана Савчук
Секретар та депутат Івано-Франківської міської ради
На новорічний стіл приготує кролика в сметані
Інгредієнти:
Оскільки це дієтичне м'ясо і в мене вдома росте 4-річний чоловік Дмитро і чоловік любитель — то вибір усім сподобався
Ціла тушка кролика
Спеції
Майонез
Сметана
Цибуля
Морква
Спосіб приготування:
Тушку Кролика потрібно добре промити, розрізати на порційні шматки середнього розміру. Всі шматки м'яса покласти у велику миску, трохи посолити та поперчити. Можна додати лавровий листок. Через 20 хв викласти м'ясо кроля на сковороду і ледь обжарити з усіх боків. Зняти з вогню і додати трішки майорану.
Почистити 1 велику цибулину, 2 моркви потерти на грубій терці.
На дно каструлі додати трохи жиру, викласти обжарені шматки м'яса кролика, зверху шар моркви і шар цибулі. Все це по вінця залити сметанним соусом. Додати лавровий лист, духмяний перець і посилити.
Готувати на маленькому вогоні 1 годину. Як тільки ви побачите що м'ясо віддаляється від кісточки, значить страва готова.
Для приготування соусу потрібно:
0.5 л виключно домашньої сметани або вершків розвести на 1 склянку теплої попередньо кип'яченої води.
Кролика у сметані модна подавати до будь якого гарніру. А сметану підливу у нас в родині люблять найбільше. Тому страва проста у приготуванні і дуже корисна.
600x401_0_c5b50018aa333722479b7057a788a222@800x534_0x59f91261_13024418281381417816
Усім рекомендую!
А яка коронна страва новорічного столу буде у Вас?
ДО ТЕМИ: У скільки франківцям обійдеться новорічний стіл у варіантах "економ" та "люкс"? (ІНФОГРАФІКА)
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Де і за скільки іванофранківці можуть відсвяткувати Новий 2017 рік? (ОНОВЛЕНО)
Що франківцям пропонують сувенірні крамнички міста? Огляд новорічних подарунків (ФОТОРЕПОРТАЖ)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Спецтема
Оголошення
11:13, 10 грудня
11:13, 10 грудня
live comments feed...