• Головна
  • Кришнаїти "наробили руху" у Калуші. ФОТО
14:30, 10 липня 2017 р.

Кришнаїти "наробили руху" у Калуші. ФОТО

У неділю, 9 липня, у Калуші відбувся день індійської культури. Люди в оригінальному вбранні пройшли, пританцьовуючи, головними вулицями міста, і, загалом, шокували чимало жителів. Калушани у соцмережі діляться супречивми думками з приводу свята.

Фото дійства виклав у групу Типовий Калуш у соцмережі мешканець міста Андрій Тиховецький

Кришнаїти "наробили руху" у Калуші. ФОТО, фото-1
Кришнаїти "наробили руху" у Калуші. ФОТО, фото-2
Кришнаїти "наробили руху" у Калуші. ФОТО, фото-3
"Веселі такі люди... Печеньком пригостили, щастям поділились, книжку продали...", - пише Андрій Тиховецький.

Дивні люди розповсюджували книжечки та пригощали печивом. Представляли себе кришнаїтами.

"На відміну від традиційного індуїзму рух свідомості Крішни активно займається пропагандистською діяльністю, вербуючи в свої члени людей, які не є індуїстами від народження. Твердження прихильників міжнародного руху свідомості Крішни часто є помилковими. Кришнаїти кажуть, що всі народи поклоняються одному Богу, а Ісус Христос ні хто інший, як сам Крішна, бо навіть їх імена схожі за звучанням. У це легко повірять необізнані люди. Насправді, слово «Христос» - грецький переклад з єврейського «машиах», що означає «помазаник». І якщо про Христа в Євангелії говориться, що Він «був Світло істинний» (Ін. 1:9), то слово «Крішна» на санскриті означає «чорний». Займаються активним продажем власної літератури" - тлумачить у соціальній мережі користувачка Світлана Куприк.

Калушани сприйняли дійство неоднозначно. На сторінці у соцмережі депутат Калуської міської ради Олег Савка висловився критично.

"Під виглядом днів індійської культури калушанам організували парад адептів псевдоіндуїстського гуруїстського деструктивного неокульту "Міжнародне Товариство Свідомості Крішни"... Останній має таке ж відношення до традиційної індуїстської релігії, як єговізм до християнства, - вважає Олег Савка. - Тож у недалекому майбутньому нас чекають прайди не лише осіб із сексуальними девіаціями, але й також і з релігійними... Для різноманіття кришнаїтів потрібно "розбавити" єговістами, мунітами, сайєнтологами, адептами АУМ Сінрікьо, ОШО, Великого Білого Братства та Сім'ї Чарльза Менсона... Brave New World..."

У коментарях під дописом калушани не поспішають погоджуватися із депутатом.

"Це було видовище з видовищ: одні люди ( особливо, старшого покоління) хрестилися, як від нечисті, молоді переважно сприймали це з усмішкою, і для приколу знімали на телефон, хтось культурно дякував і йшов геть, дехто (в нетверезому стані) пританцьовував разом з ними..... Одним словом, було весело, розбавили наше буденне життя", - алелює депутатові користувачка Світлана Нестеренко.

Читайте також:

Кришнаїти продемонстрували франківцям свою культуру. ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини #кришнаїти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...