• Головна
  • Як правильно обирати кавуни та дині
11:46, 19 липня 2017 р.

Як правильно обирати кавуни та дині

Сезон масового споживання баштанних культур припадає на серпень місяць. Втім, магазини та ринки вже кілька тижнів рясніють кавунами та динями.

Аби ягоди були не лише смачні, а й безпечні, лікарі-гігієністи перевіряти у продавців документи, які засвідчують якість та безпечність товару, інформують на сайті Долинської райдержадміністрації

Допустима добова доза нітратів становить 5 мг на 1 кг маси тіла. ТОж інформація про вміст нітратів у продуктах дозволить розрахувати безпечну порцію для споживання.

Спеціалісти також нагадують, що кавуни та дині треба ретельно мити перед вживанням. І не рекомендують купувати вже розрізані ягоди через можливість підхопити інфекцію. 

Прості поради гігієністів як обирати баштанні культури: купуйте кавуни та дині лише в місцях офіційної торгівлі; просіть у продавця документи про їх безпеку та якість; не купуйте пошкоджену та розрізану продукцію; перед споживанням ретельно мийте кавуни та дині під проточною водою; зберігайте дині та кавуни в холодильнику.

Читайте також:

Іжа - за оцінки. Студенти-харчовики на іспиті влаштували імпровізований ресторан. ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#баштаннікультури #нітрати #кавуни
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...