• Головна
  • 7 причин, чому варто їсти яйця на сніданок
Здорове харчування
15:02, 24 березня 2019 р.
Надійне джерело

7 причин, чому варто їсти яйця на сніданок

Здорове харчування
7 причин, чому варто їсти яйця на сніданок

Посмажити омлет чи яєчню на сніданок – легко, просто, і смачно.

Однак частина людей боїться часто вживати яйця. Мовляв, вони підвищують рівень холестерину в крові.

Чи так це насправді і чому варто смакувати яйцями зранку розповідає авторка книжки про харчування Жюль Кленсі, яка має науковий ступінь в галузі харчової науки.

11ea5c10-fried-eggs-1.jpg

Після яєць ви довше почуватиметесь ситими.

Яйця значно довше зберігають відчуття ситості порівняно з вівсянкою чи тостами.

Білок і жири у яйцях допомагають підтримувати вашу бадьорість, завдяки ним ми довше ситі і менше хочемо перекусити ще до обіду.

22e5b0bb-salad.jpg

Яйця допомагають втратити зайву вагу

Вони допомагають нам довше почуватись ситими.

Дослідження показує, що люди, які вживають яйця на сніданок, більш схильні до втрати ваги у порівнянні з тими, що зранку смакує круасаном чи випічкою.

3945c82c-eggs4.jpg

Яйця – чудове джерело білка

Яйця – одне з найкращих джерел отримання білка.

У них є всі незамінні амінокислоти, які повинні бути в нашій дієті.

407e7abb-fried-eggs6.jpg

Яйця коштують недорого

Порівняно з іншими продуктами з високим вмістом білка – червоним м'ясом, наприклад, яйця дружні до вашого гаманця

53039994-eggs-3.jpg

Яйця не погіршать ваш рівень холестерину

Яйця справді містять значну кількість холестерину, але дослідження показали, що він не впливає на рівень холестерину в крові.

Тому немає потреби хвилюватися через те, що яйця збільшать ризик хвороби серця.

664c5fac-eggs-fried.jpg

Яйця допомагають розвитку мозку і пам'яті

У яйцях є холін – поживна речовина, яка стимулює розвиток мозку і його роботу, а також покращує пам'ять і підвищує пильність.

Відсутність холіну в їжі призводить до відкладення жиру в печінці, пошкодження нирок і кровотеч.

797c2ce5-eggs.jpg

Яйця захищають ваш зір

У яйцях є два антиоксиданти – лютеїн і зеаксантин – які пов'язані з захистом очей від пошкоджень через ультрафіолетове випромінення.

Ці антиоксиданти також пов'язані зі зменшенням ймовірності розвитку катаракти у зрілому віці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини #Івано-Франківськ #події #правильне харчування
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...