07:35, 22 травня 2019 р.
Дієтологи назвали продукти, які не можна їсти натще
Те, що сніданок - найважливіша їжа, ми знаємо. Вранці ми сумлінно їмо, та тільки не завжди те, що потрібно. Найчастіше, випічка викличе апатію, цитрусові - гастрит, а кава з молоком - камені в нирках. А все тому, що ми неправильно їмо ці продукти.
Дріжджі. Вони сприяють виробленню шлункових газів, шлунок роздувається, що, самі розумієте, не особливо приємно. Тому натщесерце будь-яка дріжджова випічка - зло.
Йогурт.У чому його сенс? За допомогою містяться в ньому корисних бактерій, йогурт допомагає переварюванню їжі. А якщо всі ці потрібні маленькі штуки потраплять в організм до їжі, то їх просто поглине агресивний шлунковий сік, і ніякого толку не буде. Тобто, йогурт натщесерце не те щоб шкідливий - він просто не потрібний. Його треба їсти після їжі.
Кава.Коли кофеїн потрапляє на слизову шлунка, він починає її дражнити. У відповідь вона виробляє шлунковий сік, і якщо його не підживити іншою їжею, то він «сердиться», поводиться агресивно і починає роз'їдати слизову, і тому через якийсь час можна чекати гостя у вигляді гастриту. Крім того, кофеїн дратує і жовчний міхур. Той скорочується, викидає порцію жовчі, яка потрібна для того, щоб допомагати їжі перетравлюватися. Якщо перетравлювати їй нічого, вона починає сумно блукати по організму без діла. Засмутимо і тих, хто вважає, що дія кави можна пом'якшити молоком. Справа в тому, що в'яжучі речовини, які є в каві і чаї, зв'язуються з білками молока і утворюють майже нерозчинні сполуки, які осідають каменями в нирках.
Цукор.І всі продукти на кшталт солодощів або солодких фруктів типу банана. Цукор моментально засвоюється організмом і дратує підшлункову залозу. У відповідь на це, вона починає виробляти інсулін. Рівень цукру в крові миттєво падає, через що ми відчуваємо апатію і втому замість того, щоб бути бадьорими і повними сил.
Цитрусові.У них багато кислоти, яка з ентузіазмом накидається на слизову шлунка, потихеньку роз'їдаючи її. Якщо у вас немає ніяких проблем зі шлунком, ви не відчуваєте печії після поїдання кислого, то цією порадою можете знехтувати. А ось якщо є гастрит з підвищеною кислотністю шлунка, виразка та інші проблеми з шлунково-кишкового тракту, то від цитрусових і фрешів краще утриматися.
Груші.Наші пращури говорили: «Груша для організму вранці отрута, а ввечері - троянда». Справа в тому, що в грошах багато грубої клітковини, яка травмує ніжні слизові органів травлення. Особливо небезпечні груші з дуже щільною текстурою: в них клітковини особливо багато.
Хурма . У ній повно труднопереваріваемих волокон, які уповільнюють моторику шлунку і кишечника - той випадок, коли кажуть, що «шлунок варто». Особливо багато таких волокон в сильно в'язкої хурмі.
Часник. Він, а також інші пекучі спеції, діє за принципом кофеїну, дратуючи слизові і жовчний міхур.
Холодні напої. Вони звужують судини шлунка. Через це починаються проблеми з кровообігом, і весь процес перетравлення виявляється порушеним. Тому пити будь-холодну можна ні натщесерце, ні відразу після їжі - краще через пару годин після.
Ідеальний сніданок:
Варіант 1:
Вівсяна каша з молоком, шматочками наслідках фруктів і горіхами. Останніх 2-3 штуки, щоб не було занадто жирно. Каша - джерело повільних вуглеводів, які покращують процес травлення. А цукор з таких складних вуглеводів звільняється по чуть-чуть, підтримуючи необхідний рівень енергії кілька годин.
Варіант 2:
Білки + овочі (в ідеалі сезонні, звичайно, але взимку зійдуть і заморожені). Білок з яєць, білого м'яса і риби засвоюється повністю, дає довге відчуття ситості і прискорює обмін речовин.
Варіант 3:
Тости з цільнозернового хліба з сиром і зеленню. Сир - джерело білка, а цілісні зерна корисні тому, що в них не порушена оболонка, яка зберігає вітаміни і мікроелементи.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Спецтема
Оголошення
10:34, 10 січня
16:56, 17 січня
17:57, 7 січня
10:34, 10 січня
10:34, 10 січня
live comments feed...