• Головна
  • Хіт осені: 7 незвичайних і смачних страв із гарбуза
09:42, 28 вересня 2019 р.
Надійне джерело

Хіт осені: 7 незвичайних і смачних страв із гарбуза

Хіт осені: 7 незвичайних і смачних страв із гарбуза

Гарбуз — один з найкращих продуктів осіннього сезону. Він дуже довго зберігається, а значить, ми точно встигнемо спробувати багато різноманітних страв із гарбуза. 

Гарбуз має надзвичайно багато цілющих властивостей, зокрема, у гарбузі чимало вітаміну А, який виводить із організму шлаки та токсини, покращує обмін речовин. Крім того, вживання страв із гарбуза допомагає зміцнити імунітет. А свіжий гарбузовий сік заспокоює нервову систему.

Тож коли за вікном похмуро, йде дощ і не хочеться нікуди йти, можна потішити себе гарячими стравами з гарбуза, які зовсім не важко приготувати. Особливість цих гарбузових рецептів — відсутність точних грамів, тому й рецепти ароматних напоїв запам'ятати буде легко. Просто треба мати стратегічний запас гарбуза для осінніх рецептів, блендер, спеції і натхнення. 

Ми вирішили розповісти про те, як можна використовувати цей продукт у повсякденному раціоні та підібрали 7 цікавих рецептів з гарбуза.

Гарбузовий лате

Цей напій чудово смакує холодної осені та зимового вечора. Завдяки куркумі у складі він збалансує свідомість і поліпшить концентрацію уваги. Бо і західні експерти, і фахівці з аюрведи вважають, що куркума покращує обмін речовин і кровообіг, очищаючи кров і лімфатичні судини, покращує травлення та допомагає при діабеті.

Складові:

Для сиропу: 200г почищеного гарбуза, 120мл води, 100г цукрової пудри, по пів ложки меленої кориці, гвоздики, мускатного горіха, імбиру.
Для кави: 250мл кави, завареної зручним для вас способом, 80мл молока плюс 20мл вершків низької жирності.

Спосіб приготування:

Почати варто, звісно, із приготування сиропу. Розігрійте духовку на максимальній температурі та запікайте шматочки гарбуза на протязі 40 хвилин. Для цього необхідно викласти їх на деко, замотаними у фольгу. Розмотайте гарбуз та збийте його міксером. Додайте всі інші компоненти для сиропу і поставте у каструлі на легкий вогонь. Варіть протягом 15 хвилин, може трішки більше, щоб він загустів.

Для приготування кави — спочатку змішайте сам гарячий кавовий напій із 1ст.л гарбузового сиропу. Молоко з вершками міксером збийте протягом хвилинки, щоб піднялась пінка та обережно влийте у склянку з кавою.

Пиріг з гарбузом та горіхами

. Пиріг із гарбузовою начинкою — це Справжній осінній десерт, просто обов’язковий десерт осені.

Готується гарбузовий пиріг дуже просто, і ти сама можеш в цьому переконатися саостійно Тим більше що з інгредієнтами у тебе не має виникнути ніяких складнощів - все, що потрібно для приготування гарбузового пирога, вже дозріло і з'явилося на прилавках. Гарбуз бажано вибирати яскравого кольору і солодкий на смак - від цього і гарбузовий пиріг вийде набагато смачнішим, насиченим і нарядним

Що потрібно?

Для основи: 250г пшеничного борошна, 120г вершкового масла охолодженого, 1 яйце, 1ст.л води, дрібка солі.
Для начинки: 0,5кг гарбуза очищеного, 2 яйця, сік та цедра половинки лимона, 100г меду рідкого натурального, 150г грецьких горіхів, пів чайної ложки меленої кориці.

Спосіб приготування:

Очищений гарбуз потрібно запекти так само, як у попередньому рецепті — при максимальній температурі, як мінімум 40 хвилин.

Тим часом — замішуємо тісто. Борошно слід посолити і порубати ножем із вершковим маслом до стану крихти (можна просто перетерти руками). Вбити яйце, влити воду і ретельно змішати.

Зразу беремо форму для випікання пирога, формуємо тісто під цю посудину, вкладаємо на дно та формуємо високі бортики. Треба зробити декілька отворів на дні, аби тісто добре пропеклось. Перед випіканням потримайте форму в холодильнику протягом 15 хвилин, а потім відправляйте тісно у піч, теж на 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Саме час братись за начинку. Слід підсушити горіхи на сковорідці і порубати їх на шматочки. Міксером збити гарбуз до стану пюре. Додати до нього лимонний сік та цедру, мед, горіхи, корицю, збиті яйця.

Змішане тісто залити на запечене тісто і випікати пиріг ще 30 хвилин при тій же температурі.

Подавати десерт слід тільки після повного охолодження, зі шматочками горіхів і медом.

Хіт осені: 7 незвичайних і смачних страв із гарбуза, фото-1

Солоний пиріг із гарбузом і сиром

Хочете побалувати своїх домашніх особливою стравою — спробуйте приготувати пиріг з гарбузом і сиром по цьому рецепту. Він приведе в захват будь-якого дорослого або дитину. Поєднання інгредієнтів надає десерту ніжний, легкий смак.Готується теж дуже швидко, адже до нього слід придбати одразу готове листкове тісто.

Що потрібно?

З розрахунком на 1 порцію потрібно 150г гарбуза, 100г твердого сиру, 1 жовток, оливкова олія, сіль, перець, дрібка прованських трав.

Спосіб приготування:

Очистити гарбуз та нарізати його тонкими скибочками. Обсмажити на сковорідці із сіллю і оливковою олією майже до готовності. За бажанням можна попередньо кинути в олію роздавлений зубчик часнику для аромату.

Сир натерти на тертці. Викласти на деко пергамент, зверху тісто. Тісто змащуємо збитим жовтком. На тісто — скибочки гарбуза і сир. Посипати їх чорним перцем та прованськими травами. Завернути по краях тісто на декілька сантиметрів, закривши начинку (але не повністю).

Випікати слід пиріг при 170 градусах близько 20хвилин. Можна змастити його трішки оливковою олією, якщо бажаєте отримати хрусту скоринку.

Гарбузові кекси

Восени необхідно бодай раз випробувати цей рецепт. Мафіни з гарбуза виходять ароматними та яскраво-помаранчевими як осіннє листя. З горнятком запашної кави або ароматного трав’яного чаю в одній руці і з гарбузовим кексиком у іншим вмить зникають усі симптоми осінньої хандри.

Що треба?

200г пшеничного борошна, 2 яйця, 1 склянка борошна, 100г вершкового масла, 2/3 склянки цукру, 1 лимон, 1ч.л розпушувача, дрібка солі, пів склянки подрібнених грецьких горіхів.

Спосіб приготування:

Гарбуз натерти на мілкій тертці та відділити від соку. Додати у нього натомість сік і цедру лимону. Масло розітріть із цукром, яйця збийте — і змішайте все це з гарбузом. Окремо слід змішати борошно з розпушувачем, сіллю і додати до рідких інгредієнтів. Замісити не надто густе тісто.

Духовку розігріваємо на 180 градусів, силіконові формочки ледь змащуємо вершковим маслом та до половинки наповнюємо тістом. Посипаємо тісто горішками та випікаємо кекси протягом 30 хвилин. Якщо верхівка почне підсихати зарано і ви боїтесь її перепалити — окропіть кекси зверху невеликою кількістю води.

Хіт осені: 7 незвичайних і смачних страв із гарбуза, фото-2

Пряні шматочки гарбуза, запечені в духовці

Запечений гарбуз  – смачненьке і корисне для організму блюдо. Цим блюдом ви зможете замінити повноцінний сніданок або полуденок. Практично кожен із нас любить хрусткі закуски із картоплі чи сиру. Цей варіант , із гарбуза, вам також сподобається. Цікаво те, що компоненти вам доведеться взяти звичайні, які є в кожному домі.

Що потрібно?

Один маленький гарбуз, 2ст.л оливкової олії, 3ст.л спеції карі, 1ч.л солі, по пів чайної ложки прованських трав, паприки сушеної солодкої та сушеного часнику.

Спосіб приготування:

Гарбуз почистити та порізати на тонкі довгі брусочки (як картопля фрі). Змастити гарбуз оливковою олією та змішати з усіма спеціями. Викласти на деко, застелене пергаментом.

Випікати близько пів години при температурі 180 градусів. Можна легенько перемішати підч ас запікання, щоб гарбуз не приклеївся до пергаменту.

Хіт осені: 7 незвичайних і смачних страв із гарбуза, фото-3

Чізкейк з гарбузом

Гарбуз - це абсолютний хіт сезону. Помаранчева красуня корисна для здоров'я, та й просто є дуже смачним овочем. Всім відомо про цей популярний десерт, але не всі знають, який він смачний у поєднанні з гарбузом! Як саме готується гарбузовий чізкейк? Пропонуємо приготувати гарбузовий чізкейк! 

Що потрібно?

Для тіста: 1 пачка печива пісочного “до чаю”, 1ч.л меду, пів пачки теплого вершкового масла, 3ст.л какао порошку.
Для основи: 400г сиру домашнього, 100г цукрової пудри, 200г пюре із запеченого гарбуза, 1 яйце, по пів чайної ложки меленої кориці за ваніліну та цедра одного апельсину.

Спосіб приготування:

Змішати пачку печива з маслом, медом та какао. Викласти це тісто на дно форми і утрамбувати ложкою, щоб воно рівномірно прилягло. Поставити форму накриту плівкою у холодильник.

Для приготування основи важливо спочатку добре збити сир із цукровою пудрою. Збивайте їх міксером до тих пір, поки сир не позбавиться від грудочок і не стане по структурі схожим на крем. Далі додавайте у сир ванілін та корицю, слідом — пюре. В кінці додаємо яйце і ще раз ретельно збиваємо все.

Заливаємо основу у холодну форму та випікаємо протягом 40 хвилин у духовці, розігрітій на 180 градусів. Дістаємо чізкейк та даємо йому повністю охолонути. Загортаємо і харчову плівку і ставимо у холодильник, як мінімум на 3 години. Різати його слід лише після повного охолодження.

Паста з гарбузом

Простий та смачний рецепт для теплої і затишної вечері, яка зігріє прохолодним осіннім вечором. Це одночасно оригінальний спосіб використати продукт і варіант незвичного додатку до пасти.

Що треба?

150г макаронних виробів із твердих сортів пшениці, 100г очищеного гарбуза, 1 зубчик часнику, 50 твердого сиру, 2-3 листочки базиліку, 2-3ст.л оливкової олії, сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Одразу ставимо воду на сильний вогонь і коли вона закипить — кидаємо варитись макарони. На приготування макаронів із твердих сортів знадобиться близько 15-20 хвилин.

Одночасно із цим розігріваємо сковорідку з олією, кидаємо туди роздавлений зубчик часнику перед приготуванням гарбуза. Гарбуз слід нарізати мілкими кубиками і обсмажити із сіллю до золотої скоринки.

Готові макарони змащуємо парою капель олії, зверху викладаємо гарбуз, натираємо на мілкій тертці сир та прикрашаємо листочками базиліку.

Хіт осені: 7 незвичайних і смачних страв із гарбуза, фото-4
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Івано-Франківська #новини ІФ #новини Прикарпаття #новини Франківська #новини Франківщини #Франик новини #рецепти з гарбуза #страви з гарбуза #що приготувати з гарбуза #гарбуз символ осені
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...