11:39, 9 листопада 2019 р.
Сезон відкритий: 9 незвичайних рецептів чорного чаю для теплого осіннього ранку
Як тільки перші холоди заганяють нас по домівках, одразу кількість вжитого за день чаю підвищується в рази. Що ще робити прохолодними вечорами, як не зігріватись смачними напоями? А чай може не тільки зігріти, але й розслабити, підвищити імунітет. Все залежить від обраних інгредієнтів до нього.
Ми зібрали декілька варіантів приготування чорного чаю, аби кожного дня смакувати чимось новим. Всі вони надзвичайно прості, швидкі у приготуванні і не містять компонентів, котрі не можна було б дістати у звичайному магазині:
1. Чай з корицею та яблуком
Запарити свіжий чорний чай, додати 2-3 тоненьких шматочки яблука, паличку кориці. Дати настоятись та трішки охолонути 1-2 хвилини. Додати меду за смаком. Можна також додати одну зірочку гвоздики.
2. Осінні прянощі
До свіжого чорного чаю додати: паличку кориці, 2-3 зірочки гвоздики, 0,5 чайної ложки мускатного горіху. Залити все окропом та дати настоятись. Напій слід процідити перед вживанням. Можна підсолодити медом.
3. Цитрусові
У чай можна додавати не лише лимон, але й інші цитрусові. Кожен із них додає напою новий відтінок. Для однієї порції чорного чаю потрібно: по 1 скибочці лимону, апельсину та грейпфрута. І пів чайної ложки цукру. Засипати цукром цитрусові, потовкти їх у чашці, аби пустили сік і залити гарячим чаєм.
4. Чай з молоком
Сам чорний чай має запаритись трохи міцніше, ніж ви п’єте зазвичай. Молоко повинно бути середньої жирності. Наливаються вони у співвідношенні 1:1. До напою також додається по дрібці ваніліну і мускатного горіху.
5. Вітамінний бум
До 1 порції чорного чаю додати: 1 скибочку лимону, 2 тоненькі скибочки свіжого імбиру, 1ч.л меду, 2-3 листочки м’яти. Можна заздалегідь змішати всі компоненти, аби вони настоялись разом і лише потім залити гарячим напоєм. Якщо ви хочете приготувати дійсно вітамінний чай, що вбереже від хвороби, то перед додаванням меду — змішайте його із 1ч.л. куркуми.
6. Шматочок літа
Випити літній чай можна навіть у кінці осені, завдяки поєднанню свіжих смаків. До чорного чаю додайте декілька листочків м’яти, заморожену малину та 2-3 скибочки свіжої груші.
Замість малини можна також додати інші заморожені ягоди, що є у холодильнику: вишні, чи смородину.
7. Чорнослив та гвоздика
Незвичний варіант чорного чаю — із чорносливом. Розріжте сухофрукт на 2-3 частини, додайте гвоздику і залийте гарячим чаєм. Перед вживанням дайте напою трохи настоятись. До напою можна також додати курагу чи засушені вишні.
8. «По-французьки»
Пів склянки гарячого чорного чаю, 50мл апельсинового соку, пару капель лимонного соку, 4ст.л коньяку, дрібка мускатного горіху та цукор за смаком.
9. Пікантний
Склянка гарячого чорного чаю, 3ст.л коньяку, по пів чайної ложки меду і суміші спецій: кориця, мускатний горіх, гвоздика. А також 2ст.л вершків низької жирності.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
16:38, 10 січня
12:09, 13 січня
20:13, 9 січня
live comments feed...