• Головна
  • Сезон відкритий: 9 незвичайних рецептів чорного чаю для теплого осіннього ранку
11:39, 9 листопада 2019 р.

Сезон відкритий: 9 незвичайних рецептів чорного чаю для теплого осіннього ранку

Сезон відкритий: 9 незвичайних рецептів чорного чаю для теплого осіннього ранку

Як тільки перші холоди заганяють нас по домівках, одразу кількість вжитого за день чаю підвищується в рази. Що ще робити прохолодними вечорами, як не зігріватись смачними напоями? А чай може не тільки зігріти, але й розслабити, підвищити імунітет. Все залежить від обраних інгредієнтів до нього.

Ми зібрали декілька варіантів приготування чорного чаю, аби кожного дня смакувати чимось новим. Всі вони надзвичайно прості, швидкі у приготуванні і не містять компонентів, котрі не можна було б дістати у звичайному магазині:

1. Чай з корицею та яблуком

Запарити свіжий чорний чай, додати 2-3 тоненьких шматочки яблука, паличку кориці. Дати настоятись та трішки охолонути 1-2 хвилини. Додати меду за смаком. Можна також додати одну зірочку гвоздики.

Сезон відкритий: 9 незвичайних рецептів чорного чаю для теплого осіннього ранку, фото-1

2. Осінні прянощі

До свіжого чорного чаю додати: паличку кориці, 2-3 зірочки гвоздики, 0,5 чайної ложки мускатного горіху. Залити все окропом та дати настоятись. Напій слід процідити перед вживанням. Можна підсолодити медом.

3. Цитрусові

У чай можна додавати не лише лимон, але й інші цитрусові. Кожен із них додає напою новий відтінок. Для однієї порції чорного чаю потрібно: по 1 скибочці лимону, апельсину та грейпфрута. І пів чайної ложки цукру. Засипати цукром цитрусові, потовкти їх у чашці, аби пустили сік і залити гарячим чаєм.

Сезон відкритий: 9 незвичайних рецептів чорного чаю для теплого осіннього ранку, фото-2

4. Чай з молоком

Сам чорний чай має запаритись трохи міцніше, ніж ви п’єте зазвичай. Молоко повинно бути середньої жирності. Наливаються вони у співвідношенні 1:1. До напою також додається по дрібці ваніліну і мускатного горіху.

Сезон відкритий: 9 незвичайних рецептів чорного чаю для теплого осіннього ранку, фото-3

5. Вітамінний бум

До 1 порції чорного чаю додати: 1 скибочку лимону, 2 тоненькі скибочки свіжого імбиру, 1ч.л меду, 2-3 листочки м’яти. Можна заздалегідь змішати всі компоненти, аби вони настоялись разом і лише потім залити гарячим напоєм. Якщо ви хочете приготувати дійсно вітамінний чай, що вбереже від хвороби, то перед додаванням меду — змішайте його із 1ч.л. куркуми.

Сезон відкритий: 9 незвичайних рецептів чорного чаю для теплого осіннього ранку, фото-4

6. Шматочок літа

Випити літній чай можна навіть у кінці осені, завдяки поєднанню свіжих смаків. До чорного чаю додайте декілька листочків м’яти, заморожену малину та 2-3 скибочки свіжої груші.
Замість малини можна також додати інші заморожені ягоди, що є у холодильнику: вишні, чи смородину.

Сезон відкритий: 9 незвичайних рецептів чорного чаю для теплого осіннього ранку, фото-5

7. Чорнослив та гвоздика

Незвичний варіант чорного чаю — із чорносливом. Розріжте сухофрукт на 2-3 частини, додайте гвоздику і залийте гарячим чаєм. Перед вживанням дайте напою трохи настоятись. До напою можна також додати курагу чи засушені вишні.

Сезон відкритий: 9 незвичайних рецептів чорного чаю для теплого осіннього ранку, фото-6

8. «По-французьки»

Пів склянки гарячого чорного чаю, 50мл апельсинового соку, пару капель лимонного соку, 4ст.л коньяку, дрібка мускатного горіху та цукор за смаком.

Сезон відкритий: 9 незвичайних рецептів чорного чаю для теплого осіннього ранку, фото-7

9. Пікантний

Склянка гарячого чорного чаю, 3ст.л коньяку, по пів чайної ложки меду і суміші спецій: кориця, мускатний горіх, гвоздика. А також 2ст.л вершків низької жирності.

Сезон відкритий: 9 незвичайних рецептів чорного чаю для теплого осіннього ранку, фото-8
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Івано-Франківська #новини ІФ #новини Прикарпаття #новини Франківська #новини Франківщини #Франик новини #рецепти чаю #рецепти чорного чаю #незвичні рецепти чаю #чайні рецепти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
live comments feed...