Франківський ресторан перший в Західній Україні відмовився від фуа-гра

Франківський ресторан перший в Західній Україні відмовився від фуа-гра

Українські заклади спонсорують насильне відгодовування гусей для виробництва фуа-гри.

Через два тижні інтенсивної комунікації франківський заклад гастрономії  «Profiterole» вирішив долучитися і підтримати кампанію зоозахисників “Стоп фуа-гра” та відмовитись від приготування і продажів такого делікатесу.

З 7 січня заклад не пропонує своїм клієнтам цього продукту в меню.

На Заході фуа-гра вже давно вважається показовим прикладом жорстокого поводження з тваринами. В Україні є єдина ферма, що вирощувала птахів для фуа-гри закрилася у вересні через “негуманність” процесу виробництва, але паштет з гусячої печінки все ще можна придбати в магазинах та ресторанах.

"Бізнес не може ігнорувати той факт, що фуа-гра є не тільки гастрономічним делікатесом, а є продуктом знущання над тваринами. Майбутнє за етичним бізнесом", - каже керівник зоозахисної організації "Відкриті клітки" Вікторія Пархоменко.

Зоозахисна організація «Відкриті клітки» розпочала роботу з ресторанами та ритейлерами з підписання зобов’язання відмовитись від продукту насильства. В результаті кампанії в Україні вже 5 закладів відмовились від продажів цього продукту: у Києві – Asiatique, Klukva&Brukva, Канапа та Остання Барикада, а в Івано-Франківську – Profiterole.

Наразі тривають інформаційні кампанії з приводу використання французького делікатесу львівським закладом Red Pepper та київським Coin (власник Микола Тищенко).

"Примусове відгодовування гусей є безжалісною та невиправданою практикою, котрій не місце в сучасній Україні", - кажуть зоозахисники. 

Як це здіснююється процес зсередини.

Насильницьке відгодовування

Гусей тричі на день насильницьки годуть надмірною кількістю їжі за допомогою шлангу, котрий силою застромлюють прямо в шлунок через стравохід. Потік корму настільки потужний, а кількість їжі настільки велика, що стравоходи деяких гусейне витримують і рвуться.

Ожиріння печінки

Виробництво фуа-гри експлуатує біологічну схильність гусей до набору ваги, збільшуючи розміри гусячої печінки аж у десять разів. Птахам стає складно ходити і навіть дихати, адже печінка, разом із переповненим шлунком, тисне на легені та інші внутрішні органи.

Франківський ресторан перший в Західній Україні відмовився від фуа-гра, фото-1

Передчасна смерть

Гусей вбивають вже через три-чотири місяці після народження. Протягом останнього місяця, коли триває насильне відгодовування, робітники щодня виносять трупи тих, що не витримали знущань.

Франківський ресторан перший в Західній Україні відмовився від фуа-гра, фото-2

Жахливі умови життя

Гуси проводять усе життя в темному та переповненому приміщенні, через що вони хворіють та стають агресивними один до одного. Деякі, навпаки, пасивно й нерухомо чекають на смерть. А ті, що намагаються утекти, чіпляються за дроти, котрі стирчать із кліток, та повільно помирають від ран.

Франківський ресторан перший в Західній Україні відмовився від фуа-гра, фото-3

Фуа-гра - це продукт надмірності

Фуа-гра — це страва надмірної заможності, безвідповідальності та незнання реалій виробництва. Для отримання фуа-гри тварин не просто вбивають, а попередньо катують , що не є прийнятним для суспільства в двадцять першому столітті.

Франківський ресторан перший в Західній Україні відмовився від фуа-гра, фото-4
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати
Коментарі