• Головна
  • Держпродспоживслужба Прикарпаття попереджає про борошно з сальмонелою
20:33, 23 листопада 2019 р.
Надійне джерело

Держпродспоживслужба Прикарпаття попереджає про борошно з сальмонелою

Держпродспоживслужба Прикарпаття попереджає про борошно з сальмонелою

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення системи RASFF про небезпечний продукт.

Так, у борошні з птиці виявили сальмонелу (походження – ТОВ «Українська білкова компанія», Київ). Продукт експортували до Кіпру.

Держпродспоживслужба області попереджає операторів ринку, які використовують у виробництві або здійснюють обіг цього борошна – його слід вилучити з обігу.

Шановні споживачі! У разі виявлення вказаного харчового продукту, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392 або звертайтесь до територіальних управлінь.

Довідково.

Сальмонела – тип бактерій родини Enterobacteriaceae, який об’єднує анаеробні грамнегативні палички. Вони належать до  бактерій внутрішньоклітинного типу – перебувають в клітинах зараженого організму. Бактерії сальмонели зустрічаються у диких і свійських тварин. За сприятливих умов, таких як спека або підвищена вологість, мікроорганізми Salmonella можуть жити поза живим організмом протягом декількох місяців. Промислове птахівництво і харчова промисловість сприяли зростанню сальмонельозу у всьому світі за останні роки. Так, найбільша епідемія інфекції була зареєстрована 1980 року в Польщі, коли сталося зараження понад 700 000 осіб.

Сальмонельоз  — інфекційне захворювання тварин, птахів та людей, яке спричинюють бактерії роду Salmonella. Це зооноз із фекально-оральним механізмом передачі, характеризується переважним ураженням травної системи з розвитком діареї, інтоксикації та зневоднення організму, а іноді й сепсису в внутрішніх органах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини #прикарпаття #борошно #сальмонела
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...