• Головна
  • Скільки коштують білі гриби на Центральному ринку Франківська та на що звернути увагу при купівлі
21:32, 28 січня 2020 р.
Надійне джерело

Скільки коштують білі гриби на Центральному ринку Франківська та на що звернути увагу при купівлі

Скільки коштують білі гриби на Центральному ринку Франківська та на що звернути увагу при купівлі

Запаслися на зиму сушеними білими грибами? Якщо ні, – тоді Вам на Центральний ринок. Хоча цьогоріч особливо щедрого врожаю і не було, все ж продавці мають, що запропонувати. 

Привозять їх здебільшого з гірських районів – Богородчанського, Косівського, Рожнятівського та Яремче. 

У різних продавців – різні ціни. Якщо Вам не потрібно багато грибів, то можна взяти стограмову «в’язочку». Таке смачне задоволення коштуватиме 40-70 гривень.  

Продавці кажуть, що оскільки грибний сезон минулого літа був скупим, то відповідно цієї зими вони трішки подорожчали. Відтак, прикарпатці купляють їх здебільшого на свята. 

«При виборі білих грибів варто звертати увагу на їхній колір. Вони мають бути приблизно одного кольору, без явних темних плям», – радить продавчиня Оксана. 

Щодо якості грибів можна не хвилюватись. Усі продукти, якими торгують на Центральному ринку, обов'язково фахівці перевіряють у Державній ветеринарній лабораторії, яка працює в структурі Центрального ринку. У разі виявлення неякісних екземплярів, лабораторія вилучає з продажу всю партію.

Корисні властивості білих грибів

Скільки коштують білі гриби на Центральному ринку Франківська та на що звернути увагу при купівлі, фото-1

Білі гриби мають багато корисних властивостей. Наприклад білий гриб славиться своєю здатністю стимулювати секрецію травних соків. 

Завдяки вмісту великої кількості сірки і полісахаридів білі гриби допомагають боротися з онкологічними захворюваннями. Вони також мають протиінфекційні, ранозагоювальні, протипухлинні і тонізуючі властивості. 

До складу білих грибів входить лецитин, який перешкоджає відкладанню холестерину на стінках судин.

Гриби - відмінне джерело корисних білків. Однак хітин, що міститься в свіжоприготованих грибах значно ускладнює процес їх засвоєння. Тому рекомендують використовувати в їжу попередньо висушені гриби, в такому випадку засвоюваність білків підніметься до 80%. 

Поживну цінність грибів, як і інших продуктів, в значній мірі визначає загальний вміст амінокислот. Білки в білих свіжих грибах містять велику кількість амінокислот, в тому числі, і незамінних, які засвоюються організмом на 70-80%. За вмістом останніх грибні білки можна порівняти з тваринними білками, тому часто гриби і порівнюють з м'ясом. Вміст білків і амінокислот в грибі сильно залежить від виду, місця проживання, віку і способу заготовки. Так наприклад, в молодих грибах білків більше, ніж в старих; в капелюшках більше, ніж в ніжках; в сушених грибах більше, ніж в маринованих.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#івано-франківськ #центральний ринок #білі гриби #користь білих грибів #продукти #торгівля продуктами #фермерський ринок #продуктовий ринок
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...