• Головна
  • Щодня свіжа зелень. Правильне харчування взимку для підтримки імунітету від ГРВІ та грипу
04:27, 4 лютого 2020 р.
Надійне джерело

Щодня свіжа зелень. Правильне харчування взимку для підтримки імунітету від ГРВІ та грипу

Щодня свіжа зелень. Правильне харчування взимку для підтримки імунітету від ГРВІ та грипу

Правильне харчування взимку має компенсувати відсутність свіжих овочів та фруктів і забезпечити організм силами для обігріву та підтримки імунітету, особливо в час епідемій різноманітних гострих респіраторних інфекцій та грипу.

Їсти свіжу зелень корисно завжди. Адже саме городина допомагає здолати авітаміноз і депресію, яка зазвичай виникає в холодну пору року. 

Зелень допомагає їжі перетравлюватися і правильно засвоюватися поживні речовини. Особливо це стосується важких страв і саме тому було прийнято і актуально донині, подавати до м'яса зелень або салат з великою кількістю зелені. А для позбавлення від здуття і кольок в животі радять пити запарене насіння кропу, його дають навіть маленьким діткам, які часто стикаються зі здуттям. Зелень допомагає жовчі виділятися, коли це необхідно, а також має вітрогінний ефект.

Джерело вітамінів. А ви знали, що в петрушці в 4 рази більше вітаміну С, ніж у лимоні. А також в ній є вітамін А, В, Е, бета-каротин, фосфор, селен, залізо, цинк, фтор, флавоноїди, а також інулін, який захищає клітини в організмі від вільних радикалів і запобігає онкологічним захворюванням.

Регуляція обмінних процесів. Зелень сприяє зниженню тиску і рівня цукру в крові, бореться з набряком, покращує потенцію. Трави допомагають вивести з організму шлаки і токсини і зміцнюють серцево-судинну систему.

За зеленню найкраще йти на Центральний ринок, бо ціни тут нижчі ніж в супермаркетах, городина тут кожен день свіжа та й широкий асортимент. 

Так, пучок зеленої цибулі коштує 8-10 гривень, а зелений салат – 15 гривень. 100 грам кропу чи петрушки вартує 20 гривень. 

Крім того, зеленина нейтралізує канцерогени, які захищають від негативного впливу навколишнього середовища і покращують мозковий кровообіг, надзвичайно важлива для підтримання життєвих сил взимку. 

«Кріп, петрушка, салат та зелена цибуля, містять дуже багато вітамінів, мікроелементів, мінеральних речовин. З ними і салати, і основні страви смачніші та поживніші», – розповідає продавчиня з Центрального ринок Світлана.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#івано-франківськ #здорове харчування #зелень #центральний ринок
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...