Полуничний рай: Як фермер із Прикарпаття створив свій бізнес на полуниці

Полуничний рай: Як фермер із Прикарпаття створив свій бізнес на полуниці

На Прикарпатті існує справжній полуничний рай. Ароматна та соковита ягода росте тут на відкритому ґрунті. Але найбільше надбання – це чотири теплиці, зроблені за іспанським принципом. Накриття зверху зберігає ягоди від дощів, знизу вони мають достатньо повітря, а під землею – система зрошення.

Полуничний рай: Як фермер із Прикарпаття створив свій бізнес на полуниці, фото-1

Богдан Лутчин, який вирощує ягоди, запевняє, що полуницю ростить не на вагу, а на якість йдеться в сюжеті Фактів, пише Бліц-Інфо

За вирощення полуниці чоловік взявся п’ять років тому. Починав із двох соток, а ідею запозичив закордоном.

Змагатися із полуничними регіонами, як от Закарпаття чи Херсонщина, Богдан не став. Вирішив використати кліматичні особливості Прикарпаття.

Вибрав так звану ремонтантну розсаду –  вона родить пів року, а від перепаду температур стає ще солодшою. Такі сорти вирощують у Нідерландах та на півночі Італії.

Зазвичай урожай збирають від двох до шести людей. Для місцевих це додатковий і доволі прибутковий заробіток. За кілька годин збирачі отримують по 500 грн.

Просто неба тут гектар полуниці. 

Богдан раз на тиждень збирає до 80 кілограмів полуниці. У планах фермера збільшити плантації, а також розширити баштан, бо у сезон підприємець вирощує ще й кавуни.

Отримати консультацію щодо вибору та комплектації теплиці чи парника Ви можете в спеціалістів Plastimet:

м. Івано-Франківськ, вул. Промислова 2Б
Телефонуйте: 097 552 76 99 , 066 689 15 45

Читайте також: Тепла грядка - як запорука здорової розсади та раннього врожаю

Готуємося до весни. Арочна теплиця. Переваги та недоліки

Парник чи теплиця? Що ж вибрати?

новини прикарпаття полуниця пластімет теплиці
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати
Коментарі