Лікарі розповіли про унікальні властивості курячого бульйону проти коронавірусу

Лікарі розповіли про унікальні властивості курячого бульйону проти коронавірусу

Курячий бульйон добре відома страва народної медицини. Кожна бабуся підтвердить, що це найкращий засіб для профілактики захворювань. З давніх часів його вживали для відновлення сил і зміцнення імунітету, під час застуди та грип .

І хоча ніхто не знає, чим і чому так корисний курячий бульйон, в його властивості всі просто вірять, як ва аксіому. Найчастіше говорять, що таке блюдо прогріває горло і організм, живить його калоріями, оскільки під час гострої фази хвороби мало хто може змусити себе харчуватися повноцінно, пише Знай.UA.

У період одужання від ГРВІ, яким, до слова, є і коронавірус, організм потребує цінних мікроелементів і вітамінів, відзначають лікарі з інституту дієтології в Ліоні. 

"Основна цінність цієї страви в тому, що цей "порожній" легкий бульончик піднімає антиінфекційні функції білих тілець в крові. В такому першому блюді багато корисних речовин і практично повний набір амінокислот, задіяних в блокуванні запальних клітин. Гарячий бульйон знижує кількість слизу в носоглотці, завдяки цій страві відкашлюється краще, а одужання настає швидше", - пояснила фахівець.

Бульйон не повинен бути дуже жирним і наваристим, готувати його краще з пісних шматочків м'яса, а для смаку і аромату додати лавровий лист, кілька горошин чорного перцю і дрібку солі.

новини
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати
Коментарі