• Головна
  • ТОП-7 продуктів для зміцнення імунітету
18:01, 19 березня 2020 р.
Надійне джерело

ТОП-7 продуктів для зміцнення імунітету

ТОП-7 продуктів для зміцнення імунітету

В умовах карантину, найкращий спосіб протистояти появі вірусу – це турбота про власне здоров’я та імунітет. 

Саме тому, пропонуємо список із ТОП-7 продуктів, які допоможуть покращити імунітет та завжди залишатися в тонусі. 

ТОП-7 продуктів для зміцнення імунітету, фото-1

Імбир. Корінь імбиру – один з кращих засобів для підвищення імунітету та загального зміцнення організму. Крім цього, він має антиоксидантну, протизапальну, заспокійливу і спазмолітичну дію. 

Броколі. У броколі міститься величезна кількість вітамінів, зокрема вітаміну С, який відповідає за імунітет, у ній в декілька разів більше, ніж у цитрусових. Окрім цього, у броколі міститься ще й гормон щастя – серотонін, тому їсти цю капусту вдвічі корисно – і для тіла, і для душі. 

Журавлина також збагачена вітаміном С, крім того, морси та відвари з неї мають жарознижуючу дію, добре втамовують спрагу і перешкоджають розмноженню бактерій та мікробів.  

Шипшина. Продукт, в якому міститься більше вітаміну С, ніж у шипшині, просто не існує. Наприклад, у лимоні його аж у 40 разів менше. Крім того, у ній багато калію, магнію, заліза та органічних кислот. Поєднання всіх цих корисних речовин робить його ідеальним для підвищення імунітету, а також підтримки працездатності.  

Морква. У моркві багато різних вітамінів і мінералів, але головна її перевага – високий вміст каротину. Вживання в їжу свіжої моркви та морквяних соків допомагає зміцнити імунітет, запобігає появі авітамінозу, а також зменшує ризик захворювання на застуду чи грип.  

Морська капуста. Її поетично називають морським женьшенем, і це порівняння цілком справедливе. Ламінарія – ідеально збалансований натуральний комплекс вітамінів, мікроелементів і мінеральних речовин. Вона покращує імунітет, знижує ризик захворювання застудою, добре впливає на травлення, нормалізує обмін речовин.  

Часник. Зміцнює імунну систему та допомагає боротися з вірусами. У XIX столітті вчені виявили, що часник є природним антибіотиком і здатен вбивати бактерії. Справа у тому, що в часнику міститься аліцин, який блокує потрапляння вірусів в організм, і білок, що захищає його від несприятливих впливів. Тому часник корисний і для лікування простудних захворювань, і у профілактичних цілях.  

Отож, їжте вітаміни та будьте здорові. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини #івано-франківськ #імунітет #підвищення імунітету
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...