10:17, 29 березня 2020 р.
Надійне джерело
Найкорисніші продукти для боротьби з вірусами
Після зими організм сприйнятливіший до вірусів. Щоб захисні сили працювали на повну, раціон має бути збалансованим.
Ми підібрали для Вас продукти, які зміцнять імунітет і покращать самопочуття організму.
Часник. Часник – це дуже ефективний та природний антибіотик при лікуванні проблем з легенями. Він також допомагає у боротьбі з кашлем.
Але найголовніше, часник – найкраща профілактика під час епідемій вірусних інфекцій. Вітаміни і мінерали в складі цього овоча надійно зміцнять Ваш імунітет.
Два зубчики в день – хороший спосіб захисту організму від захворювань.
Цибуля. В цибулі дуже багато речовин, які необхідні нашому організму: фосфор, залізо, калій, йод, фтор, цинк, ефірні олії.
Цибуля багата на поживні речовини, а самевітамін С, який зміцнює імунітет, сприяє утворенню колагену, відновленню тканин і засвоєнню заліза. Також цибуля містить вітаміни групи В, які сприяють обміну речовин, утворенню еритроцитів та підтримці функцій нервової системи. Велика кількість калію в цибулі захищає серцево-судинну систему від різних хвороб.
Цибуля має антибактеріальні властивості, покращує стан травної системи, оскільки вона багата на клітковину і пробіотики, необхідні для здоров'я кишечника.
Овочі та фрукти з вітаміном С. Вітамін С є необхідним для розвитку і зростання. Це кращий союзник проти простудних захворювань, оскільки він є імуностимулятором. Він не виліковує, але допомагає запобігти або скоротити тривалість хвороби. Фрукти та овочі є основним джерелом вітаміну С.
До фруктів, які містять велику кількість цього вітаміну, відносяться цитрусові, ківі, манго, папайя, ананас, полуниця, кавун і диня.
Овочі з найбільшою кількістю вітаміну С – це броколі, цвітна капуста, болгарський перець, шпинат, картопля і помідори.
Пробіотики. Пробіотики – це бактерії, які приносять користь організму. Вони зазвичай містяться в таких молочних продуктах, як йогурт, сир, кефір, а також в ферментованих продуктах – квашена капуста і чайний гриб. Ці мікроорганізми можуть залишатися активними в кишечнику, що дозволяє змінити кишкову мікрофлору. Вони можуть надавати сприятливий вплив при прийомі в достатній кількості.
Одним з найпопулярніших є кефір. Це молочний продукт, що ферментований під дією групи дріжджів і бактерій.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Спецтема
live comments feed...