• Головна
  • Лікуємося фруктами з саду. Що потрібно знати про яблука та груші
18:11, 10 квітня 2020 р.
Надійне джерело

Лікуємося фруктами з саду. Що потрібно знати про яблука та груші

Лікуємося фруктами з саду. Що потрібно знати про яблука та груші

Цієї весни люди, як ніколи, потребують багато фруктози і глюкози, які наповнять організм енергією. Саме тут Вам стануть в нагоді яблука та груші. 

Лікуємося фруктами з саду. Що потрібно знати про яблука та груші , фото-1

Вони мають у своєму складі багато антиоксидантів, клітковини та особливо вітаміну С. 

Найпоширенішими сортами яблук є «Чемпіон», «Семеринка», «Яблуко-груша», сорт «Фуджі» і «Топаз».  

Серед груш – «Конференція», «Ксенія» та «Яблунівська». 

Слід зазначити, що груші та яблука найменш алергенні з-поміж фруктів, тому пюре з них можна вживати дітям уже з 6-7 місяців.   

Свіжа груша добре впливає на роботу мозку, підвищує його працездатність, тому її можна вважати прекрасною альтернативою обідній чашці кави.Також вона багата на вітаміни – А, В1, В2, С і Е, фолієву кислоту і ніацин. В м'якоті груші міститься йод, цинк, мідь, залізо, фосфор і калій, а ще кальцій, сірка, магній та натрій.  

Ефірні масла та вітамін С допомагають боротися з грипом та кашлем, посилюючи захисні функції організму. А клітковина допомагає спалювати жири. 

Груша дуже корисна для серця взагалі і при порушеннях серцевого ритму зокрема. Це пов'язано з тим, що груша містить багато калію, а значить, в ній виражені лужні властивості, що позитивно впливають на роботу серця. До речі, чим кращий і сильніший запах груші, тим більша її користь, особливо для серця. На відміну від яблук, груша також корисна і для легенів.

Неоціненна користь цього плоду і для системи травлення. Стиглі соковиті й солодкі груші сприяють перетравленню їжі, мають закріплювальні властивості і тому корисні при розладах кишечника. М'якоть груші легше переноситься організмом, ніж м'якоть яблук.

При захворюваннях печінки, холециститі, гастриті дві з'їдені вранці груші позбавлять від болю і печії, ліквідують дискомфорт у кишечнику, кажуть дієтологи. Крім того, грушевий сік і відвари плодів володіють антибактеріальною активністю завдяки вмісту антибіотика арбутину. Їх також використовують як засіб для зміцнення стінок кровоносних судин.

Що стосується яблук, то це справжня скарбниця вітамінів, мікроелементів та інших корисних для організму речовин. Вони сприяють його омолодженню, зміцнюють імунітет та позитивно впливають на обмінні процеси. 

А ще яблука знижують холестерин, покращують стан шкіри, зміцнюють імунітет, покращують метаболізм та захищають щитоподібну залозу. 

Лікарі встановили, що в разі вживання щодня 2 яблук − можна вберегтися від більш як 100 хвороб. Навіть ризик виникнення хвороби Альцгеймера знижується в десятки разів, якщо з’їдати по 1 яблуку на день. До того ж ці диво-фрукти просто незамінні в раціоні ослаблених і хворих людей: вони ефективно очищають організм від шлаків і токсинів та згубно впливають на більшість збудників захворювань. Для профілактики застуди досить уживати по 2-3 яблук на день. 

Також помічено, що яблучний сік знижує ризик виникнення раку підшлункової залози, запобігає розвитку діабету, очищає судини від холестеринових бляшок. Останнє є чудовою профілактикою серцево-судинних захворювань: атеросклерозу, інсульту, інфаркту, гіпертонії тощо.

Завітайте на Центральний ринок Івано-Франківська та придбайте соковиті яблука, груші та багато інших смачних фруктів і овочів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини #івано-франківськ #центральний ринок #ринок #фермерський ринок #продуктовий ринок #торгівельний центр #яблука #груші
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...