
08:30, 22 квітня 2020 р.
Надійне джерело
Весняні супер-продукти

До початку весни наш організм ослаблений зимовими застудами, браком вітамінів і сонячних променів. Це відбивається, як на загальному самопочутті, так і на зовнішньому вигляді.
Прихід весни – час переглянути своє харчування. Організм вже не потребує висококалорійної їжі, яка була потрібна йому в зимовий період. Зате потрібно додати в раціон продукти, багаті вітамінами та іншими корисними речовинами. У цьому допоможуть весняні супер-продукти .
Насамперед – це цитрусові. Завдяки товстій шкірці вміст аскорбінової кислоти (вітамін С) в апельсинах, грейпфрутах, мандаринах, помело зберігається і навесні. Крім вище перерахованого, аскорбінова кислота потрібна для зміцнення судин і поліпшення засвоєння заліза.
Кисломолочні продукти допомагають підтримувати мікрофлору кишечника. Це важливо для правильного засвоєння необхідних компонентів їжі, нормальної роботи імунітету і хорошого стану шкіри. Крім того, кисломолочні продукти є джерелами вітаміну А.
Жирна морська риба, така, як сардина, сьомга, лосось, норвезький оселедець є джерелами Омега-3 жирних кислот і вітаміну D. Вони необхідні для зміцнення кісток і зубів. Омега-3 знижують ризик захворювань серцево-судинної системи і депресії.
Овочі. Морква, білокачанна капуста (в тому числі, квашена), цвітна капуста і броколі, буряк також можна сміливо віднести до весняних супер-продуктів. Ці овочі – хороше джерело вітамінів.
Бобові та крупи. Гречка, вівсянка, перлова крупа, спаржева квасоля є важливими джерелами магнію, кремнію, вітамінів групи В. Вони підтримують нервову систему, допомагають поліпшити вигляд шкіри, волосся і нігтів.
Зелень. На початку весни особливу цінність набувають шпинат, петрушка, кріп, зелена цибуля. Вони багаті залізом, кальцієм, бета-каротином, вітаміном К. Петрушка багата вітамінами C, В1, В2, К, РР, Е, каротином, містить фолієву кислоту, флавоноїди, солі заліза, фосфору та інші мікроелементи. У зеленому листі цибулі міститься магній, калій, азот, фосфор, кальцій і цинк, вітаміни А, С, Е, вітаміни групи В.
Рослинні олії. Вони багаті вітамінами А, Е, D. Крім того, додавання рослинного масла в салати та інші страви необхідно для повноцінного всмоктування жиророзчинних вітамінів, які містяться в інших продуктах страви.
Знайти весняні супер-продукти Ви можете на Центральному ринку. Тут Ви маєте змогу придбати найсвіжіші овочі, фрукти, зелень, бакалію та ще й за доступними цінами.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Пол Ратт та Джек Блек вирішили власноруч перезняти культовий фільм. Про що буде нова “Анаконда” та чому всі її так чекають?
Новини компаній
15:00
23 грудня
1 Гбіт/с – новий стандарт швидкості Укртелеком
Новини компаній
11:00
23 грудня
10:04
23 грудня
07:15
23 грудня
Оголошення
20:42, 12 грудня
6
09:28, 19 грудня
2
18:22, 22 грудня
5