07:40, 28 квітня 2020 р.
Надійне джерело
Що таке топінамбур і як його їдять
Топінамбур, який також відомий, як земляна груша, набирає популярність серед прихильників здорового харчування.
Бульби топінамбура містять великий список вітамінів і мінералів. Зокрема – С, E, PP, A, вітаміни групи В і бета-каротин, а також кремній, магній, кальцій, калій і безліч інших мінералів.
Топінамбур відомий вмістом інуліну – вуглеводу-пребіотика, який здатний зміцнити імунітет і нормалізувати роботу кишечника, забезпечивши сприятливі умови для зростання корисних бактерій.
Завдяки своєму складу цей продукт бореться з хворобами серцево-судинної системи, а також, будучи потужним антиоксидантом, очищає організм від токсинів, радіонуклідів, солей важких металів та інших шкідливих речовин.
Топінамбур можна смажити, відварювати, маринувати. З них готують смачні супи, пюре, печені, начинки для пиріжків і навіть компоти.
Перед їжею або приготуванням бульби треба очистити від шкірки. Зручніше це робити спеціальним ножем – тим, що зазвичай використовуються для чищення картоплі та моркви. З очищених коренеплодів виходить смачний салат. Терта земляна груша добре поєднується за смаком з яблуком, морквою, буряком, особливо, якщо приправити їх рослинною олією або сметаною.
З бульб можна виготовити порошок топінамбура. Його використовують для випічки хліба, або для приготування напою, що нагадує за смаком каву.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Спецтема
Оголошення
11:13, 10 грудня
09:18, 11 грудня
live comments feed...