
08:47, 29 квітня 2020 р.
Надійне джерело
Корисні властивості крес-салату

Крес-салат – маловідомий, але дуже корисний продукт. Він вбереже від весняного авітамінозу і захистить від онкологічних захворювань.
Маленькі хрусткі листочки крес-салату майже на 90% складаються з води. Проте, в них міститься і клітковина, і складні вуглеводи, і білки, і достатня кількість жирів. А його вітамінно-мінеральний склад переважає навіть апельсини.
Він багатий на вітаміни групи В. Також в цій зелені є вітаміни А, Е, С, К, а також холін, ніацин і фолієва кислота. З мінералів у крес-салаті присутні залізо, цинк, магній, фосфор, мідь, марганець, кальцій, калій і селен.
Найширше застосування крес-салат знайшов, звичайно ж, в кулінарії. Його свіжий гострий смак нагадує гірчицю, редьку і хрін разом узяті.
Так, як цей овоч листовий, то йому завжди знайдеться місце в салаті та бутербродах, м'ясних і овочевих стравах. З нього готують супи і заправки, соуси та підливи. Цю рослину додають у страви з риби, яєць та сиру.
Вживання крес-салату дає можливість поліпшити апетит, нормалізувати сон і травлення. Окрім того, рослина має протимікробну і протизапальну дію. Також він позитивно впливає на артеріальний тиск.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
11:44, 7 березня
12:58, 14 березня
1
live comments feed...