07:28, 14 червня 2021 р.
Заснував козячу ферму. Історія сировара із Прикарпаття
Дорослі кози, молодняк та козенята — 340 кіз живе на фермі прикарпатця Ігоря Небиловича у Долинській територіальній громаді, що на Калущині.
Займатися тваринництвом він почав приблизно 9 років тому, коли вирішив створити сироварню, пише Суспільне Карпати.
"У нас на фермі — 340 кіз. Із них — 200 дійні, 70 — молодняк минулого року і маленькі козенятка. У даний час надої сягають приблизно 500 літрів. Найбільші — це травень, червень, липень. У середньому ми надоюємо десь під 100 тонн молока за рік, і, відповідно, сирів 10 тонн виходить", — розповідає голова фермерського господарства Ігор Небилович.
Чоловік каже, що ідея виготовляти сир прийшла на одній з екскурсій. Ігор Небилович вирішив, що на Долинщині не вистачає сироварні.
"Хотілося робити те, що самі любимо. І мене дуже зацікавив сир. Я не вірив, що можна так в Україні робити", — каже власник сироварні.
Для себе обрав виготовляти козячий сир. Каже, тоді на ринку його було не багато. Починав Ігор з 4-5 видів сиру. З роками розширив асортимент.
"Думав, що найцікавіше тверді сири робити, бо тоді люди більше тверді сири любили, і також халумі почали робити, і сири з пліснявою. Зараз ми робимо 7-8 видів козячих сирів. З них і тверді, і з пліснявою, і м’які, і для грилювання. Вже так вийшло, що ми ту ж лінійку із коров’ячого молока почали робити", — каже Ігор Небилович.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Перший рівень небезпечності: мешканців Івано-Франківська та області попереджають про шквальний вітер
Прогноз погоди
13:59
Вчора
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
12:50, 26 серпня
14
13:55, 2 вересня
16:03, 30 серпня
14:53, 27 серпня
19
live comments feed...