• Головна
  • Як обрати якісний хлібний ніж: виробники, матеріали та дизайн
Новини компаній
13:57, 24 квітня 2023 р.

Як обрати якісний хлібний ніж: виробники, матеріали та дизайн

Новини компаній

Коли справа доходить до вибору правильного ножа для хліба, слід враховувати кілька ключових факторів, що можуть вплинути на якість вашого ножа та зручність його використання. Ось кілька порад щодо вибору гарного ножа для хліба, який зробить вашу працю на кухні набагато легшою.


Виробники

На ринку є багато виробників ножів для хліба. Кожен з них пропонує свої унікальні технічні ідеї, форми лез, уяви про гарну ергономіку та дизайн. У список з найпопулярніших брендів зазвичай включають Wusthof, Victorinox і Zwilling. До ряду більш бюджетних, але все одно якісних марок можна віднести, наприклад, Grossman та деякі інші бренди.

Wusthof, наприклад, відомий виробництвом дуже міцних ножів, які довго не втрачають своєї гостроти. Їхні хлібні ножі виготовлені з високовуглецевої нержавіючої сталі та дуже якісно зібрані та оброблені. 

Victorinox – це швейцарський бренд, який відомий виробництвом якісних ножів з нержавіючої сталі за доволі доступною ціною. Їхні ножі для хліба не є винятком із загального ряду «віксів». Це якісні ножі з міцними лезами та зручними, практичними рукоятями. 

Zwilling J.A. Henckels – німецький бренд, який відомий тим, що виробляє одні з найкращих ножів у світі. Їхні хлібні ножі розраховані на роки активної експлуатації.

Матеріали

Що стосується матеріалу, з якого виготовлений ваш хлібний ніж, то тут має місце ряд відмінностей від інших видів кухонних ножів. Усе діло у зубчастій ріжучій кромці, що не потребує такого частого заточування, як звичайна (плейнова). Саме тому хлібний ніж не не такий вимогливий до якості (особливо, твердості) сталі. 

Нержавіюча сталь є найпоширенішим матеріалом для хлібних ножів, і це не дарма. Якщо ріжуча кромка не потребує високої твердості сталі, стійка до корозії нержавійка буде мати багато практичних переваг.

Деякі топові моделі ножів для хліба все ж таки виготовляють з високовуглецевої сталі, відомої своею твердістю, а значить, і здібністю довго зберігати гостроту ріжучої кромки. Такий ніж може пропрацювати на вас десятиліття. Але не треба забувати, що високовуглецева сталь дуже схильна до іржі, якщо за нею не доглядати належним чином.

Дизайн

Конструкція вашого хлібного ножа також є важливим фактором, який слід враховувати. Хороший ніж для хліба повинен мати довге зубчасте лезо, яким можна легко розрізати навіть великий коровай свіжого хрусткого хліба або ніжний кремовий торт, не зіпсувавши їх м’яку внутрішню частину зайвими проходами леза.

З точки зору довжини леза, клинок довжиною близько 20-25 см є найпоширенішим розміром ножа для хліба. Проте деякі моделі можуть мати коротші або, навпаки, дещо довші леза, залежно від ваших конкретних потреб та ціни ножа.

Рукоять також важлива, вона повинна зручно триматися і забезпечувати надійний та зручний хват. Деякі ножі для хліба мають ергономічні ручки, які зменшують втому рук під час використання. 

Але перш чим купувати ніж, все одно радимо спершу потримати його у власних руках. Навіть найбільш сучасна та ергономічна рукоять може просто не підійти вам та виявитись не зручною. 

Тут нічого не вдієш, руки у всіх людей різні. Як не дивно, найбільш універсальними у цьому плані є рукояті, що мають найбільш просту форму (наприклад, циліндричну).

Профіль леза

Тільки ви почнете підшукувати собі гарний хлібний ніж, ви одразу побачите, що існує багато різних видів зубчастих лез. Вони можуть відрізнятись формою та розмірами зубців, а деякі можуть навіть нести зубці різного розміру на одному лезі. Як би то ні було, найбільш ефективними та універсальними лезами зазвичай вважають ті, що мають звичайні прямі гострі зубці середнього розміру. 

Інколи можна зустріти хлібний ніж не з зубчастим, а з хвилястим лезом. Лезо такого профілю ріже більш акуратно, але вгризається у матеріал не так активно та швидко. тому ножі з хвилястими лезами часто використовують для розрізання кондитерських виробів та соковитих овочей та фруктів.

Висновки

Вибір високоякісного ножа для хліба може бути насправді важною справою. Хліб їдять майже усі. До того ж, цей тип ножів може використовуватись не тільки для нарізання хліба. 

Тому не треба недооцінювати цю маленьку кухонну пилку. Радимо вам шукати ножі від справжніх брендів (хоч, можливо, і не самих дорогих). Саме вони будуть виготовлені з міцних матеріалів і розроблені для того, щоби зробити вашу щоденну роботу по можливості зручною та ефективною. 

Хлібний ніж може працювати на вас дуже багато років. Тому гроші вкладені у нього обов’язково відіб’ються. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...