• Головна
  • Домашні помідори дольками без оцту: покроковий рецепт на зиму
13:00, 21 серпня

Домашні помідори дольками без оцту: покроковий рецепт на зиму

Домашні помідори дольками без оцту: покроковий рецепт на зиму

Мариновані помідори дольками - справжнє спасіння для тих, хто вічно ризикує заляпатися соком від цілого томата. У цьому варіанті все просто: знайомий насичений смак зберігається, а зручна форма - ідеальна для одного укусу. Ніяких бризків, плям і мороки з поділом на шматочки. І ще одна особливість цього рецепта - тут немає оцту. Замість нього я обрав м’якший підхід, аби залишити смак помідорів природним і ніжним. Така закуска не тільки смачна, а й делікатна на смак.

Інгредієнти на 1 літрову банку:

  • 600 г помідорів
  • 1 ст.л. солі
  • 1 ст.л. цукру
  • 420 мл води
  • 2 лаврових листи
  • 2 гвоздики
  • 3 духмяні перчини
  • 3 зубчики часнику.

Приготування:

Крок 1

Промийте 600 г помідорів і наріжте їх часточками начетверо.

Крок 2

Зваріть маринад: у каструлю налийте 420 мл води, додайте по столовій ложці цукру та солі, доведіть до кипіння та зніміть з вогню.

Крок 3

Простерилізуйте літрову банку будь-яким зручним методом і викладіть у неї помідори, 2 лаврових листи, 2 гвоздики, 3 духмяних перці та 3 зубчики часнику. Залийте все маринадом.

Крок 4

У чималу каструлю налийте воду, а на дно покладіть рушник чи ганчірку, щоб банка не торкалася гарячої поверхні. Поставте банку в воду, дочекайтеся поки вона закипить, знизьте вогонь до середнього та стерилізуйте банку впродовж 15 хвилин.

Крок 5

Дістаньте банку з води, закрутіть стерилізованою кришкою та переверніть. Через добу переставте банку в прохолодне місце.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рецепт #помідори #дольки #консервація #перець
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення