
17:50, 2 вересня
Маринований перець на зиму - простий рецепт смачної заготовки

Маринований перець - це дуже смачна і проста у приготуванні заготовка на зиму. Він настільки апетитний, що зупинитися буде важко. Ідеально смакує з вареною чи запеченою картоплею, гарно доповнює м’ясні страви або салати з овочів. Також його можна викласти на брускети або зробити смачну намазку, змішавши з сиром "Філадельфія".
Для маринування на зиму бажано обрати м’ясисті сорти перцю. Вони будуть з більш насиченим смаком. До того ж з них добре знімається шкірка.
На банку 1 л:
- 1 кг солодкого перцю чи сорту білозірка
- 400 мл води
- 2 ст. л. цукру
- 1 ст. л. солі
- 1 лавровий лист
- 2 горошини духмяного перцю
- 1 бутон гвоздики
- 2 зубчики часнику
- 2 ст. л. оцту столового 9%
- 50 мл соняшникової олії
Крок 1
Поставте стерилізуватися банки та кришки, підготуйте 1 кг перцю. Помийте овочі та видаліть насінну коробку. Розріжте спочатку на смужки, а потім кожну смужку розріжте навпіл під кутом 45 градусів. Вийдуть великі шматочки.
Крок 2
У каструлю викладіть шматочки перцю, влийте 400 мл води, додайте 2 зубчики часнику, 1 лавровий лист, 2 горошини духмяного перцю, 1 бутон гвоздики та всипте 2 ст. л. цукру й 1 ст. л. солі. Поставте на середній вогонь та проваріть 5 хвилин після закипання.
Крок 3
Зніміть каструлю з перцем з вогню та влийте 2 ст. л. оцту столового 9% та 50 мл соняшникової олії.
Крок 4
У стерилізовані банки викладіть перець зі всіма спеціями та залийте рідиною, в якій він варився, до верха. Закрийте кришками. Стерилізувати банку з перцем не потрібно, бо овоч варився та пройшов достатню термічну обробку.
Крок 5
Залиште банки з перцем охолоджуватися за кімнатної температури, а потім зберігайте в прохолодному місці до року.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Оголошення
09:17, 28 листопада
1
11:12, Вчора
09:10, 1 грудня
2
Коментарі