• Головна
  • Головна страва осені - деруни: рецепт, який завжди вдається
18:44, 17 жовтня

Головна страва осені - деруни: рецепт, який завжди вдається

Деруни з сметаною, фото: shuba

Деруни з сметаною, фото: shuba

Деруни - це популярна й улюблена страва української кухні, приготована з картоплі. Їх подають як самостійну страву або як гарнір. Особливо смакують деруни зі сметаною, коли вони рум’яні й хрусткі.

Найкраще для приготування дерунів підходить картопля з високим вмістом крохмалю. Щоб зробити страву ще цікавішою, до неї часто додають м'ясо, гриби або сир.

Інгредієнти для дерунів:

  • Картопля (середнього розміру) – 5 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Куряче яйце - 1 шт.
  • Борошно - за потреби
  • Сіль, мелений чорний перець - до смаку

Інгредієнти для соусу:

  • Твердий сир - 70 г
  • Сметана - 150 г
  • Часник - 1 зубчик
  • Зелень (кріп або зелена цибуля) - за смаком

Приготування:

Картоплю та цибулю очистити. Важливо: не замочуйте почищену картоплю у воді, щоб зберегти в ній крохмаль — він допоможе тримати форму дерунам.

Якщо маса виходить занадто рідкою, злийте зайву рідину, притримуючи ложкою чи ножем. Далі додайте трохи борошна для більш густої консистенції. Якщо картопля крохмалиста, борошно може й не знадобитися.

На розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії обсмажте деруни на середньому вогні. Готові оладки викладайте на паперові рушники, щоб увібрати надлишки жиру.

Деруни подають зі сметаною або з особливим сирно-сметанним соусом

Приготування соусу:

Натріть сир на дрібній тертці, змішайте його зі сметаною. Додайте подрібнений часник, сіль і дрібно нарізану зелень. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рецепт #осінній рецепт #деруни #деруни з сметаною #як приготувати деруни
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення