
18:44, 17 жовтня
Головна страва осені - деруни: рецепт, який завжди вдається

Деруни з сметаною, фото: shuba
Деруни - це популярна й улюблена страва української кухні, приготована з картоплі. Їх подають як самостійну страву або як гарнір. Особливо смакують деруни зі сметаною, коли вони рум’яні й хрусткі.
Найкраще для приготування дерунів підходить картопля з високим вмістом крохмалю. Щоб зробити страву ще цікавішою, до неї часто додають м'ясо, гриби або сир.
Інгредієнти для дерунів:
- Картопля (середнього розміру) – 5 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Куряче яйце - 1 шт.
- Борошно - за потреби
- Сіль, мелений чорний перець - до смаку
Інгредієнти для соусу:
- Твердий сир - 70 г
- Сметана - 150 г
- Часник - 1 зубчик
- Зелень (кріп або зелена цибуля) - за смаком
Приготування:
Картоплю та цибулю очистити. Важливо: не замочуйте почищену картоплю у воді, щоб зберегти в ній крохмаль — він допоможе тримати форму дерунам.
Якщо маса виходить занадто рідкою, злийте зайву рідину, притримуючи ложкою чи ножем. Далі додайте трохи борошна для більш густої консистенції. Якщо картопля крохмалиста, борошно може й не знадобитися.
На розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії обсмажте деруни на середньому вогні. Готові оладки викладайте на паперові рушники, щоб увібрати надлишки жиру.
Деруни подають зі сметаною або з особливим сирно-сметанним соусом
Приготування соусу:
Натріть сир на дрібній тертці, змішайте його зі сметаною. Додайте подрібнений часник, сіль і дрібно нарізану зелень. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
"Лото-Забава" отримала головну нагороду кінофестивалю "Молодість" – "Скіфського оленя"
Новини компаній
17:00
Вчора
ТОП новини
Оголошення
14:02, 14 листопада
14:02, 14 листопада
14:02, 14 листопада
11:27, Сьогодні
14:02, 14 листопада
Коментарі