
22:31, 3 листопада
Як спекти гарбузові капкейки: швидко, смачно, без зайвого клопоту

Гарбузові капкейки, фото: ілюстративне, з відкритих джерел
Осінь - чудовий час, аби приготувати страви з гарбуза. Дуже часто цей овоч асоціюють з кашею, але замість цього ми пропонуємо вам приготувати гарбузові капкейки. Вони легко готуються, смачні і поживні - ідеально підходять для сімейного вечора або коли хочеться створити маленьке свято вдома.
Рецепт гарбузових капкейків з кремом
Інгредієнти
- 140 г вершкового масла
- 125 г тростинного цукру (або звичайного)
- дрібка солі
- 3 яйця
- 165 г гарбузового пюре (попередньо запеченого)
- 210 г борошна (наприклад, цільнозернового)
- 14 г розпушувача для тіста
- 3 ч. л. суміші спецій: кориця, імбир, мускат, гвоздика
- 100 г кураги (нарізаної кубиками)
- 100 г смаженого гарбузового насіння
Для крему
- 300 г крем‑сиру (наприклад "Філадельфія", "Арла" або аналог)
- мед (за смаком)
- холодні вершки (для збивання)
Приготування
Масло розм’якшіть і збийте з цукром і сіллю до легкості. Додайте яйця, потім гарбузове пюре.
Борошно просійте разом зі спеціями та розпушувачем, додайте до тіста. Добре перемішайте після кожного додавання. Всипте курагу і насіння, акуратно перемішайте лопаткою, щоб рівномірно розподілити.
Розігрійте духовку до 180 °C. Формочки (паперові або силіконові) заповніть тістом приблизно на 2/3. Випікайте 20‑30 хвилин, поки шпажка, вставлена в центр, не вийде сухою. Капкейки повністю охолодіть на решітці.
Для крему: холодний крем‑сир збийте з медом, потім влийте холодні вершки і збивайте до стійкої форми.
Помістіть крем у кондитерський мішок із насадкою "зірка" (або просто ложкою нанесіть) і прикрасьте капкейки за бажанням: ягоди, фрукти, горіхи, насіння.
Зберігати панкейки можна в холодильнику 2‑3 дні.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
17:00
Вчора
Оголошення
10:44, 3 листопада
18:32, 30 жовтня
14
09:58, 7 листопада
Коментарі