• Головна
  • Як спекти гарбузові капкейки: швидко, смачно, без зайвого клопоту
22:31, 3 листопада

Як спекти гарбузові капкейки: швидко, смачно, без зайвого клопоту

Гарбузові капкейки, фото: ілюстративне, з відкритих джерел

Гарбузові капкейки, фото: ілюстративне, з відкритих джерел

Осінь - чудовий час, аби приготувати страви з гарбуза. Дуже часто цей овоч асоціюють з кашею, але замість цього ми пропонуємо вам приготувати гарбузові капкейки. Вони легко готуються, смачні і поживні - ідеально підходять для сімейного вечора або коли хочеться створити маленьке свято вдома.

Рецепт гарбузових капкейків з кремом 

Інгредієнти

  • 140 г вершкового масла
  • 125 г тростинного цукру (або звичайного)
  • дрібка солі
  • 3 яйця
  • 165 г гарбузового пюре (попередньо запеченого)
  • 210 г борошна (наприклад, цільнозернового)
  • 14 г розпушувача для тіста
  • 3 ч. л. суміші спецій: кориця, імбир, мускат, гвоздика
  • 100 г кураги (нарізаної кубиками)
  • 100 г смаженого гарбузового насіння

Для крему

  • 300 г крем‑сиру (наприклад "Філадельфія", "Арла" або аналог)
  • мед (за смаком)
  • холодні вершки (для збивання)

Приготування

Масло розм’якшіть і збийте з цукром і сіллю до легкості. Додайте яйця, потім гарбузове пюре.

Борошно просійте разом зі спеціями та розпушувачем, додайте до тіста. Добре перемішайте після кожного додавання. Всипте курагу і насіння, акуратно перемішайте лопаткою, щоб рівномірно розподілити.

Розігрійте духовку до 180 °C. Формочки (паперові або силіконові) заповніть тістом приблизно на 2/3. Випікайте 20‑30 хвилин, поки шпажка, вставлена ­в центр­­, не вийде сухою. Капкейки повністю охолодіть на решітці.

Для крему: холодний крем‑сир збийте з медом, потім влийте холодні вершки і збивайте до стійкої форми.

Помістіть крем у кондитерський мішок із насадкою "зірка" (або просто ложкою нанесіть) і прикрасьте капкейки за бажанням: ягоди, фрукти, горіхи, насіння.

Зберігати панкейки можна в холодильнику 2‑3 дні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#гарбуз #капкейки #холодильник #рецепт #інгредієнти #яйця #осінь #рецепт капкейків
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення