
21:17, 9 листопада
Солянка по-домашньому: класичний рецепт, як у мами

Солянка, фото: Gundula Vogel
Солянка - це страва, яка ніколи не виходить із моди, це смак, який повертає у дитинство і дає насичення.
Вона поєднує насичений м’ясний бульйон, аромат копченостей і все це з пікантною кислинкою від огірків. Саме такий контраст робить солянку улюбленою стравою серед тих, хто цінує домашню кухню, пише 0342.ua з посиланням на shuba.life
Класичний рецепт солянки по-домашньому
Для солянки потрібно не так вже і багато продуктів, а більшість з них - вже є практично у кожному холодильнику.
Інгредієнти:
- 400 г м'яса
- 150 г ковбаси або копченостей
- 2 солоні огірки
- 1 цибулина
- 1 ст. л. томатної пасти
- 2–3 картоплини
- 2–3 скибочки лимона
- Маслини або оливки — за смаком
- Рослинна олія, сіль, перець, лавровий лист

Солянка на столі, Фото: Gundula Vogel
Як приготувати солянку
1. Зваріть бульйон. М'ясо відваріть до м’якості, потім дістаньте м’ясо й наріжте шматочками.
2. Підсмажте овочі. На сковороді обсмажте дрібно нарізану цибулю до прозорості, додайте томатну пасту й трохи бульйону, тушкуйте кілька хвилин.
3. З’єднайте все в каструлі. У киплячий бульйон додайте картоплю, варіть до готовності. Потім покладіть огірки, обсмажені овочі, м’ясо та копченості.
Додайте аромат. Посоліть, поперчіть, киньте лавровий лист. Перед подачею прикрасьте лимоном і маслинами.
Корисна порада
Щоб солянка набула особливого смаку, залиште її настоюватися хоча б 30 хвилин після приготування. Тоді аромат інгредієнтів розкриється повністю.
Чому варто приготувати солянку саме зараз
Осіння прохолода - ідеальний час для густих і зігріваючих супів. Солянка - це варіант, який завжди вдається, навіть якщо ви готуєте вперше.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
22:39
12 грудня
20:42
12 грудня
15:56
11 грудня
ТОП новини
Коментарі