• Головна
  • Святкові пряники з медом і спеціями: аромат Різдва у кожному шматочку
09:37, 30 листопада

Святкові пряники з медом і спеціями: аромат Різдва у кожному шматочку

Різдвяне імбирне печиво, фото: ілюстративне, з відкритих джерел

Різдвяне імбирне печиво, фото: ілюстративне, з відкритих джерел

Якщо ви вважаєте, що ідеальні пряники - це лише вигадка, цей рецепт змінить вашу думку.

Святкові аромати кориці, імбиру та меду наповнять кухню духом Різдва і Нового року, а тісто вражає такою ніжністю, що буквально розчиняється у роті.

Рецепт різдвяних пряників

Інгредієнти:

  • Цукор - 100 г
  • Мед - 150 г
  • Кориця - 1 ч.л.
  • Імбир - 1 ч.л.
  • Какао - 2 ч. л.
  • Сода - 1,5 ч. л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Борошно - 300 г

Приготування:

У невеликій каструлі на повільному вогні розтоплюємо цукор з медом до блискучої карамельної маси.

Додаємо корицю, імбир, какао та соду. Все ретельно перемішуємо, доводимо до однорідності, знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути.

У остиглу суміш вмішуємо яйце і половину борошна.

Решту борошна присипаємо на робочу поверхню, викладаємо масу і акуратно замішуємо м'яке, еластичне тісто. Загортаємо в плівку та відправляємо в холодильник на годину.

Розкочуємо тісто в пласт завтовшки близько 5 мм і вирізаємо пряники будь-якими формами - від класичних сердець до кумедних новорічних фігурок.

Викладаємо на лист, застелений пергаментом, і випікаємо при 180°C близько 20 хвилин.

Порада: дайте пряникам повністю охолонути, перш ніж прикрашати глазур'ю або посипати цукровою пудрою. Тоді вони збережуть свій ідеальний, трохи хрумкий край і м'яку серцевину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рецепт #імбирне печиво #імбирні пряники #різдвяне печиво #Різдво
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення