10:30, 17 січня 2014 р.
78 нових продуктів харчування почала випускати Івано-Франківщина
Впродовж 2013 року обласною дегустаційною комісією ДП «Івано-Франківськстандартметрологія» було допущено до виробництва 78 зразків нової харчової продукції
Серед яких соки, чаї, печериці.
Так фахівцями, оцінювались соки яблучні натуральні купажовані прямого віджиму, фіточаї з лікарських рослин, води питні, напої розчинні та нерозчинні дієтичні, ікра білкова, печериці консервовані, топінги пастерізовані в асортименті тощо.
Як зазначають у прес-службі ДП «Івано-Франківськстандартметрологія», особливу увагу дегустаційна комісія приділяла не лише органолептичним характеристикам, а й дотриманню підприємцями рецептурних норм, технологічних інструкцій, вимог нормативної документації щодо повноти споживчого маркування і його доступності для розуміння споживачами, наявності інформації щодо вмісту ГМО, умов зберігання та реалізації, які б забезпечували збереження властивостей не тільки сировини, а й вже готової продукції тощо, інформує відділ прес-служби Івано-Франківської державної адміністрації.
Довідково:
До складу обласної дегустаційної комісії входять представники органів санітарно-епідеміологічного та ветеринарного нагляду, Інспекції з питань захисту прав споживачів в Івано-Франківській області, Державної інспекції сільського господарства в області, структурних підрозділів ОДА, провідні фахівці підприємств харчової промисловості області та ДП «Івано-Франківськстандартметрологія». У разі незадовільної якості продукції або її невідповідності нормативним вимогам, дегустаційна комісія має право не допустити її до виробництва,
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Спецтема
Оголошення
11:13, 10 грудня
09:18, 11 грудня
live comments feed...