Гастрономічна революція. Яке майбутнє іжі?

Проблема ожиріння на сьогоднішній день є вагомою у всьому світі, що пришвидшує темпи розповсюдження таких хвороб, як діабет та серцеві хвороби. Що може цьому перешкодити? Чи правильний підхід та навчання щодо здорового харчування матиме вплив на вирішення цієї проблеми?

Відомий англійський шеф-кухар Джеймі Олівер гадає, що так. Його ідея запровадити кращу освіту харчування для всіх людей, породила гастрономічну революцію. Що це таке? Пропоную вам ознайомитись із поточними думками Джеймі Олівера, в яких він ділиться гіпотезами майбутнього їжі, - інформує 0342.ua

  • До 2040 року навіть фаст-фуд міститиме більшу частину фруктів та овочів.

Споживання іжі з меншою кількістю цукру, з більшим вмістом зернових злаків, овочів та фруктів стане нормою щоденного раціону. Це стосуватиметься також і фаст-фуду. Мова йде про здорову та поживну їжу, яка буде менш термічно обробленою та легкодоступною для всіх. Щодо м'яса, то більшість людей притримуватимуться поняття «якості, а не кількості», що допоможе їм жити довше, ведучи здоровий спосіб життя. Також існує припущення, що до 2040 року наука та ефективність вживання здорової їжі з вмістом поживних речовин будуть вдосконаленими.

В результаті більш ефективних методів ведення сільського господарства і здоровіших індивідуальних звичок, створюватиметься краща освіта, а також чіткіше уявлення про походження їжі, яку ми вживаємо, та харчування загалом. Таким чином ми всі зможемо стати усвідомленими та компетентними споживачами. Обовязковою умовою має бути обізнаність щодо методів вирощування того чи іншого продукту та щодо наявності гербіцидів та пестицидів, зокрема їхнього впливу на вас та ваших дітей.

  • Ми знатимемо все про вирощування, купівлю-продаж та споживання саме тих продуктів, які необхідні нашому організму.

Ми живемо у світі, де налічується 1,5 мільярда людей, які мають надлишкову вагу або страждають ожирінням. Тому необхідно прийняти міри щодо нераціональних методів виробництва та величезних харчових відходів.

Яким чином ми можемо змінити наше харчування та здоров’я? Перш за все, необхідно вживати менше м'яса і більше вирощених овочів, що матиме значний вплив з планетарної точки зору. А це в свою чергу сприятиме покращенню нашого стану здоров’я.

Наступною умовою покращення системи харчування є вживання їжі, яка вирощується в містах з використанням надлишкової енергії від повсякденних міських систем. Те, над чим нам потрібно працювати, - це використовувати вже наявну енергію для вирощування надзвичайно свіжих продуктів, які мають позитивний вплив на навколишнє середовище та справжню соціальну цінність, і які вирощені в рамках міської спільноти. Ключовим фактором є якість, а не кількість. В ідеальному світі, продукти тваринного походження повинні отримуватись від тварин, які живуть у відповідності з їхнім призначенням в екосистемі, а також в гармонії з іншими природними системами.

Третій фактор належить харчовому ланцюгу. Нам потрібно приступити до вирішення питання харчових відходів. Для цього необхідно раціональний підхід, починаючи від надлишкового виробництва до надлишкового споживання: почати вирощувати, продавати, купувати та вживати ту їжу, яку ми потребуємо. Також будучи раціональнішими щодо використання субпродуктів харчової промисловості, ми в змозі вплинути на цю систему.

  • Ми надаємо перевагу використанню технологій для покращення виробництва. Нам потрібно підтримувати зв’язок з природою, не намагаючись її контролювати.

Ми надаємо перевагу використанню технологій для покращення виробництва. Нам потрібно підтримувати зв’язок з природою, не намагаючись її контролювати.

Існує безліч сфер, які весь час змінюються і розвиваються. Подобається нам це чи ні, генетично модифіковані сільськогосподарські культури будуть розвиватися на цілком новому рівні. Вирує чимало суперечок щодо цього питання. І кому довіряти цю справу – питання залишається невичерпним. Люди стверджують, що за допомогою ГМО в країнах, що розвиваються, ми могли б викорінити голод. Але невідомо, до яких негативних змін це може призвести. Ми надаємо забагато уваги технологіям для покращення виробництва. Це не та сфера, в якій ми можемо знайти рішення.

На сьогоднішній день у світі все більше людей, які мають надлишкову вагу і страждають ожирінням, аніж ті, хто помирає від голоду. Отож вирішення проблеми полягає не просто в тому, щоб виробляти більше. Для того, щоб змінити цю систему, діяльність повинна бути спрямована на формування раціонального харчування.

З точки зору сільського господарства, управління водними ресурсами і їх витіснення у зв’язку з продажем великої кількості продуктів в інші частини світу повинні відбутися з більш вдосконаленішим підходом. Це суттєва проблема, яка вимагає уваги, і саме технології можуть цьому посприяти.

Інша сфера, де технології повинні, безумовно, відігравати важливу роль – це вдосконалення керування та розуміння нашого грунту. Ми повинні взаємодіяти з природою, не намагаючись її контролювати. Ми вже бачимо нову еру для забезпечення сталого і регенеративного сільського господарства з використанням значних даних у поєднанні з кращим розумінням мікробіології. Мета полягає в тому, щоб забезпечити наше харчування більш поживними речовинами і зменшити зловживання нашою планетою.

  • Кожна дитина знатиме про їжу все – про походження, про її вплив на їхній організм і про те, як її готувати.

Насправді технологія є передовою складовою. Мова йде про те, що саме завдяки технологіям можна зібрати всю необхідну інформацію про генетику, харчові переваги, релігії, вік, місце проживання на планеті. І саме тоді почати себе любити, надихати себе та робити припущення, які можуть сприяти знаходженню способів для виробництва, людей, ресторанів, кулінарних шкіл. Тобто все, що стосується вашої справи, яка принесе задоволення особисто вам. І знову ж таки, харчова освіта є важливою для втілення цих ідей.

Івано-Франківськ новини Івано-Франківська Джеймі Олівер гастрономічна революція їжа харчування
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Автор
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)
20 переглядів у травні
Я рекомендую
Ніхто ще не рекомендував

Коментарі

Коментарі призначені для обговорення, вияснення цікавих питань. Адміністрація сайту попереджає, що коментарі з використанням ненормативної лексики, пропагандою насилля та образою честі та гідності будуть видалятися.

Суспільство
Кожного року, вже 10 рік поспіль, наші партнери приїжджають, щоб поділитися своїм досвідом роботи для дітей та молоді з інвалідністю, інформує Карітас Івано-Франківськ. В перший день візиту відбулась зустріч в Центрі соціальної реабілітації з батьками, а після обіду завітали до групи самодопомоги в смт. Лисець.
Суспільство
Начальник управління комунальної політики департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Мирослав Федорків розповів, що минулого тижня інспектори склали 129 приписів, сім протоколів та 67 раз усно вирішували питання. Крім того, наголосив Федорків на проблемі різноманітних заходів у центрі міста. За словами пана Мирослава, це питання вже піднімають й самі містяни. Мовляв, не нормально, коли біля Ратуші палять дрова. «Мені здається, що ми починає...
Суспільство
Сьогодні, 21 травня, в Івано-Франківську відбулась оперативна нарада у міського голови Руслана Марцінківа. На початку наради нагородили франківських спортсменів. «Добре, що у Івано-Франківську активно розвивається футбол, особливо дитячий. Тому сьогодні ми нагороджуємо команду 10 школи, яка зайняла перше місце у шкільному футзальному турнірі», – сказав директор Департаменту освіти та науки Ігор Максимчук. Відомо, що турнір тривав з жовтня місяця по травень...
Суспільство
13 травня правоохоронці затримали керівника одного з інститутів Коломийського району вимагав, який отримав 4000 гривень неправомірної вигоди від студентки вишу за успішне проходження практики та здачу курсової. Згодом прес-служба УСБУ в Івано-Франківській області повідомила, що викладач налагодив механізм отримання неправомірної вигоди від студентів навчального закладу за успішне складання сесії, інформує прес-служба УСБУ в Івано-Франківській області. КУРС...
Суспільство
Спортсменка з Івано-Франківська Росана Гринишин-Крук зуміла стати найкращою в категорії “рапід” та виборола звання чемпіонки Європи, а також завоювати бронзову нагороду змагань в категорії “класична гра”. Окрім цього, Росана декілька днів назад лише повернулась з чемпіонату України з шашок, де завоювала звання чемпіонки України в категоріях “класична гра”, “швидка гра” та “блискавична гра”.
Суспільство
Під час сьогоднішньої оперативної наради начальник відділу внутрішньої політики Ігор Кінаш повідомив, що 22 травня о 12.00 год. на вул. Коновальця, 80 (біля пам’ятника Є.Коновальцю) відбудеться вшанування пам’яті загиблих Героїв.
Культура
17 травня в Католицькій школі-гімназії святого Василія Великого вже другий рік поспіль проходило танцювальне шоу «Танці з учителями». Під час проекту вчителі та учні танцюють разом, поєднуючи це в органічну постановку з довершеним сюжетом. Цього року участь у «Танцях з учителями-2» взяло сім пар. Усі вони захоплювали своєю граційністю та майстерністю виконання різноманітних танців: від кантрі та свінгу до танго й контемпорарі. Конкурс складався з двох етап...
Суспільство
З 27 по 31 травня на базі ДЛОК «Лімниця» відбудеться ІІ етап Молодіжної науково-пізнавальної патріотичної програми «Чорний ліс 2019». Про це на сьогоднішній оперативній нараді проінформував начальник відділу внутрішньої політики Ігор Кінаш.
Суспільство
«Ми доходимо до відчаю, прийдіть хоч раз під час грози і подивіться, як піднімається вода. Хочемо почути від вас реальні наступні кроки. Будемо вимушені на кардинальні дії, перекриття вулиць, тощо. Що вам заважає нині працювати?», – запитують мешканці. «Мені заважає 18 млн. гривень, саме стільки коштує проведення цих робіт», – відповів Руслан Марцінків. Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Ігор Влізло переконує, що ситуація критичною не була...