Гастрономічна революція. Яке майбутнє іжі?

Проблема ожиріння на сьогоднішній день є вагомою у всьому світі, що пришвидшує темпи розповсюдження таких хвороб, як діабет та серцеві хвороби. Що може цьому перешкодити? Чи правильний підхід та навчання щодо здорового харчування матиме вплив на вирішення цієї проблеми?

Відомий англійський шеф-кухар Джеймі Олівер гадає, що так. Його ідея запровадити кращу освіту харчування для всіх людей, породила гастрономічну революцію. Що це таке? Пропоную вам ознайомитись із поточними думками Джеймі Олівера, в яких він ділиться гіпотезами майбутнього їжі, - інформує 0342.ua

  • До 2040 року навіть фаст-фуд міститиме більшу частину фруктів та овочів.

Споживання іжі з меншою кількістю цукру, з більшим вмістом зернових злаків, овочів та фруктів стане нормою щоденного раціону. Це стосуватиметься також і фаст-фуду. Мова йде про здорову та поживну їжу, яка буде менш термічно обробленою та легкодоступною для всіх. Щодо м'яса, то більшість людей притримуватимуться поняття «якості, а не кількості», що допоможе їм жити довше, ведучи здоровий спосіб життя. Також існує припущення, що до 2040 року наука та ефективність вживання здорової їжі з вмістом поживних речовин будуть вдосконаленими.

В результаті більш ефективних методів ведення сільського господарства і здоровіших індивідуальних звичок, створюватиметься краща освіта, а також чіткіше уявлення про походження їжі, яку ми вживаємо, та харчування загалом. Таким чином ми всі зможемо стати усвідомленими та компетентними споживачами. Обовязковою умовою має бути обізнаність щодо методів вирощування того чи іншого продукту та щодо наявності гербіцидів та пестицидів, зокрема їхнього впливу на вас та ваших дітей.

  • Ми знатимемо все про вирощування, купівлю-продаж та споживання саме тих продуктів, які необхідні нашому організму.

Ми живемо у світі, де налічується 1,5 мільярда людей, які мають надлишкову вагу або страждають ожирінням. Тому необхідно прийняти міри щодо нераціональних методів виробництва та величезних харчових відходів.

Яким чином ми можемо змінити наше харчування та здоров’я? Перш за все, необхідно вживати менше м'яса і більше вирощених овочів, що матиме значний вплив з планетарної точки зору. А це в свою чергу сприятиме покращенню нашого стану здоров’я.

Наступною умовою покращення системи харчування є вживання їжі, яка вирощується в містах з використанням надлишкової енергії від повсякденних міських систем. Те, над чим нам потрібно працювати, - це використовувати вже наявну енергію для вирощування надзвичайно свіжих продуктів, які мають позитивний вплив на навколишнє середовище та справжню соціальну цінність, і які вирощені в рамках міської спільноти. Ключовим фактором є якість, а не кількість. В ідеальному світі, продукти тваринного походження повинні отримуватись від тварин, які живуть у відповідності з їхнім призначенням в екосистемі, а також в гармонії з іншими природними системами.

Третій фактор належить харчовому ланцюгу. Нам потрібно приступити до вирішення питання харчових відходів. Для цього необхідно раціональний підхід, починаючи від надлишкового виробництва до надлишкового споживання: почати вирощувати, продавати, купувати та вживати ту їжу, яку ми потребуємо. Також будучи раціональнішими щодо використання субпродуктів харчової промисловості, ми в змозі вплинути на цю систему.

  • Ми надаємо перевагу використанню технологій для покращення виробництва. Нам потрібно підтримувати зв’язок з природою, не намагаючись її контролювати.

Ми надаємо перевагу використанню технологій для покращення виробництва. Нам потрібно підтримувати зв’язок з природою, не намагаючись її контролювати.

Існує безліч сфер, які весь час змінюються і розвиваються. Подобається нам це чи ні, генетично модифіковані сільськогосподарські культури будуть розвиватися на цілком новому рівні. Вирує чимало суперечок щодо цього питання. І кому довіряти цю справу – питання залишається невичерпним. Люди стверджують, що за допомогою ГМО в країнах, що розвиваються, ми могли б викорінити голод. Але невідомо, до яких негативних змін це може призвести. Ми надаємо забагато уваги технологіям для покращення виробництва. Це не та сфера, в якій ми можемо знайти рішення.

На сьогоднішній день у світі все більше людей, які мають надлишкову вагу і страждають ожирінням, аніж ті, хто помирає від голоду. Отож вирішення проблеми полягає не просто в тому, щоб виробляти більше. Для того, щоб змінити цю систему, діяльність повинна бути спрямована на формування раціонального харчування.

З точки зору сільського господарства, управління водними ресурсами і їх витіснення у зв’язку з продажем великої кількості продуктів в інші частини світу повинні відбутися з більш вдосконаленішим підходом. Це суттєва проблема, яка вимагає уваги, і саме технології можуть цьому посприяти.

Інша сфера, де технології повинні, безумовно, відігравати важливу роль – це вдосконалення керування та розуміння нашого грунту. Ми повинні взаємодіяти з природою, не намагаючись її контролювати. Ми вже бачимо нову еру для забезпечення сталого і регенеративного сільського господарства з використанням значних даних у поєднанні з кращим розумінням мікробіології. Мета полягає в тому, щоб забезпечити наше харчування більш поживними речовинами і зменшити зловживання нашою планетою.

  • Кожна дитина знатиме про їжу все – про походження, про її вплив на їхній організм і про те, як її готувати.

Насправді технологія є передовою складовою. Мова йде про те, що саме завдяки технологіям можна зібрати всю необхідну інформацію про генетику, харчові переваги, релігії, вік, місце проживання на планеті. І саме тоді почати себе любити, надихати себе та робити припущення, які можуть сприяти знаходженню способів для виробництва, людей, ресторанів, кулінарних шкіл. Тобто все, що стосується вашої справи, яка принесе задоволення особисто вам. І знову ж таки, харчова освіта є важливою для втілення цих ідей.

Івано-Франківськ новини Івано-Франківська Джеймі Олівер гастрономічна революція їжа харчування
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Автор
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)
20 переглядів у вересні
Я рекомендую
Ніхто ще не рекомендував

Коментарі

Коментарі призначені для обговорення, вияснення цікавих питань. Адміністрація сайту попереджає, що коментарі з використанням ненормативної лексики, пропагандою насилля та образою честі та гідності будуть видалятися.

Суспільство
З 19 вересня на дорогах України додається 17 нових та буде розширено 8 існуючих ділянок автодоріг (з підвищеним рівнем аварійності), на яких здійснюватиметься контроль швидкісного режиму за допомогою лазерних вимірювачів швидкості TruCAM. Про це повідомляють у МВС України. Деталі на зображенні нижче.
Суспільство
З червня цього року розпочалася реорганізація (перетворення) ЗОЗ "Івано-франківська обласна дитяча клінічна лікарня" в комунальне неприбуткове підприємство (КНП) в рамках проведення медичної реформи. Відповідно до Постанови Кабінету міністрів України від 27 грудня 2017 року N1094 головні лікарі медичних закладів повинні обиратися на конкурсній основі шляхом проведення відкритих виборів. Враховуючи неодноразові порушення трудового законодавства з боку голов...
Освіта
Меню у шкільних їдальнях - пережиток Радянського Союзу. Шеф-кухар Євген Клопотенко приїхав до Івано-Франківська аби презентувати освітянам проєкт "Нове шкільне харчування".  За збірником кулінарного експерта почали готувати у чотирьох навчальих закладах міста. Решта - у процесі впровадження.  Про нові підходи до приготування старих страв - у сюжеті ТРК РАІ.  https://youtu.be/MBFfNN9dxsk
Спорт
Про це інформує  ФБ-сторінка франківського богатиря, голови обласної федерації стронгмену Назарія Павліва.  “Жителі та гості міста стали свідками цікавого спортивного дійства, від якого отримали святковий настрій, а учасники-богатирі – медалі, кубки, подарунки та фінансові премії. На спортивне свято завітав та привітав богатирів і міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, за підтримки якого і відбувалися богатирські змагання”, – йдеться в повідомл...
Суспільство
Вчора ввечері в поліцію звернулася коломиянка, яка біля під’їзду побачила маленького хлопчика – сина своєї знайомої. Жінка сподівалася, що за дитиною невдовзі прийде матір дитини, однак до сьогодні долею малюка ніхто не поцікавися, інформує пресслужба Нацполіції Івано-Франківщини. Як з’ясували працівники ювенальної превенції, 18-річна матір хлопчика, якому ще не виповнилося й півтора року, наразі гостює у знайомого на Городенківщині. До її повернення д...
Різне
Штормове попередження в Івано-Франківській області. Про це повідомляє управління з питань цивільного захисту ОДА.  На завтра, 18 вересня, впродовж доби по Івано-Франківській області та місту очікується посилення західного вітру. Навіть, на 19 та 20 вересня в області можливі заморозки на поверхні ґрунту 0-3 градусів.
Культура
14–16 вересня відбувся Чемпіонат світу з перукарського мистецтва ОМС у Парижі. Чемпіонат Світу ОМС відбувався за напрямами: перукарське мистецтво, нігтьова естетика, макіяж, моделювання брів. У конкурсі з перукарського мистецтва срібну медаль здобула франківчанка Лілія Куриляк, інформує Бліц-Інфо. Загалом Асоціація OMC України здобула 12 медалей, кубок та тренерську медаль.
Суспільство
Поза новим комунальним маршрутом № 45 «Набережна – село Підлужжя» залишається четверта частина села, а це більш як 100 житлових будинків, йдеться в сюжеті UA: Карпати.  «Зранку автобуси не підходять ні дітям до школи, ні мешканцям на роботу», – каже мешканка села Галина Івасишин. Люди розповідають, що попередні приватні перевізники підвозили дітей до школи. А розклад нового автобуса не підходить ні школярам, ні дорослим.  «У мене дитина ходить у другий кла...
Суспільство
Одна мама з села Підгайчики, Коломийського району виховує двох дітей, дівчаток, з інвалідністю. У меншої дитини синдром Вільямса, та прогресуючий сколіоз. У старшої дитини також прогресуючий сколіоз 4 ступеня та психічні розлади. Обидві донечки не розмовляють, погано ходять, самостійно не їдять. Мама з дітьми живе на їхню пенсію – 4309.  На 23 вересня запланована поїздка до Києва, щоб зробити повне обстеження дитині та назначити дату операції.   Мама плачу...
Новини по темі