Гастрономічна революція. Яке майбутнє іжі?

Проблема ожиріння на сьогоднішній день є вагомою у всьому світі, що пришвидшує темпи розповсюдження таких хвороб, як діабет та серцеві хвороби. Що може цьому перешкодити? Чи правильний підхід та навчання щодо здорового харчування матиме вплив на вирішення цієї проблеми?

Відомий англійський шеф-кухар Джеймі Олівер гадає, що так. Його ідея запровадити кращу освіту харчування для всіх людей, породила гастрономічну революцію. Що це таке? Пропоную вам ознайомитись із поточними думками Джеймі Олівера, в яких він ділиться гіпотезами майбутнього їжі, - інформує 0342.ua

  • До 2040 року навіть фаст-фуд міститиме більшу частину фруктів та овочів.

Споживання іжі з меншою кількістю цукру, з більшим вмістом зернових злаків, овочів та фруктів стане нормою щоденного раціону. Це стосуватиметься також і фаст-фуду. Мова йде про здорову та поживну їжу, яка буде менш термічно обробленою та легкодоступною для всіх. Щодо м'яса, то більшість людей притримуватимуться поняття «якості, а не кількості», що допоможе їм жити довше, ведучи здоровий спосіб життя. Також існує припущення, що до 2040 року наука та ефективність вживання здорової їжі з вмістом поживних речовин будуть вдосконаленими.

В результаті більш ефективних методів ведення сільського господарства і здоровіших індивідуальних звичок, створюватиметься краща освіта, а також чіткіше уявлення про походження їжі, яку ми вживаємо, та харчування загалом. Таким чином ми всі зможемо стати усвідомленими та компетентними споживачами. Обовязковою умовою має бути обізнаність щодо методів вирощування того чи іншого продукту та щодо наявності гербіцидів та пестицидів, зокрема їхнього впливу на вас та ваших дітей.

  • Ми знатимемо все про вирощування, купівлю-продаж та споживання саме тих продуктів, які необхідні нашому організму.

Ми живемо у світі, де налічується 1,5 мільярда людей, які мають надлишкову вагу або страждають ожирінням. Тому необхідно прийняти міри щодо нераціональних методів виробництва та величезних харчових відходів.

Яким чином ми можемо змінити наше харчування та здоров’я? Перш за все, необхідно вживати менше м'яса і більше вирощених овочів, що матиме значний вплив з планетарної точки зору. А це в свою чергу сприятиме покращенню нашого стану здоров’я.

Наступною умовою покращення системи харчування є вживання їжі, яка вирощується в містах з використанням надлишкової енергії від повсякденних міських систем. Те, над чим нам потрібно працювати, - це використовувати вже наявну енергію для вирощування надзвичайно свіжих продуктів, які мають позитивний вплив на навколишнє середовище та справжню соціальну цінність, і які вирощені в рамках міської спільноти. Ключовим фактором є якість, а не кількість. В ідеальному світі, продукти тваринного походження повинні отримуватись від тварин, які живуть у відповідності з їхнім призначенням в екосистемі, а також в гармонії з іншими природними системами.

Третій фактор належить харчовому ланцюгу. Нам потрібно приступити до вирішення питання харчових відходів. Для цього необхідно раціональний підхід, починаючи від надлишкового виробництва до надлишкового споживання: почати вирощувати, продавати, купувати та вживати ту їжу, яку ми потребуємо. Також будучи раціональнішими щодо використання субпродуктів харчової промисловості, ми в змозі вплинути на цю систему.

  • Ми надаємо перевагу використанню технологій для покращення виробництва. Нам потрібно підтримувати зв’язок з природою, не намагаючись її контролювати.

Ми надаємо перевагу використанню технологій для покращення виробництва. Нам потрібно підтримувати зв’язок з природою, не намагаючись її контролювати.

Існує безліч сфер, які весь час змінюються і розвиваються. Подобається нам це чи ні, генетично модифіковані сільськогосподарські культури будуть розвиватися на цілком новому рівні. Вирує чимало суперечок щодо цього питання. І кому довіряти цю справу – питання залишається невичерпним. Люди стверджують, що за допомогою ГМО в країнах, що розвиваються, ми могли б викорінити голод. Але невідомо, до яких негативних змін це може призвести. Ми надаємо забагато уваги технологіям для покращення виробництва. Це не та сфера, в якій ми можемо знайти рішення.

На сьогоднішній день у світі все більше людей, які мають надлишкову вагу і страждають ожирінням, аніж ті, хто помирає від голоду. Отож вирішення проблеми полягає не просто в тому, щоб виробляти більше. Для того, щоб змінити цю систему, діяльність повинна бути спрямована на формування раціонального харчування.

З точки зору сільського господарства, управління водними ресурсами і їх витіснення у зв’язку з продажем великої кількості продуктів в інші частини світу повинні відбутися з більш вдосконаленішим підходом. Це суттєва проблема, яка вимагає уваги, і саме технології можуть цьому посприяти.

Інша сфера, де технології повинні, безумовно, відігравати важливу роль – це вдосконалення керування та розуміння нашого грунту. Ми повинні взаємодіяти з природою, не намагаючись її контролювати. Ми вже бачимо нову еру для забезпечення сталого і регенеративного сільського господарства з використанням значних даних у поєднанні з кращим розумінням мікробіології. Мета полягає в тому, щоб забезпечити наше харчування більш поживними речовинами і зменшити зловживання нашою планетою.

  • Кожна дитина знатиме про їжу все – про походження, про її вплив на їхній організм і про те, як її готувати.

Насправді технологія є передовою складовою. Мова йде про те, що саме завдяки технологіям можна зібрати всю необхідну інформацію про генетику, харчові переваги, релігії, вік, місце проживання на планеті. І саме тоді почати себе любити, надихати себе та робити припущення, які можуть сприяти знаходженню способів для виробництва, людей, ресторанів, кулінарних шкіл. Тобто все, що стосується вашої справи, яка принесе задоволення особисто вам. І знову ж таки, харчова освіта є важливою для втілення цих ідей.

Івано-Франківськ новини Івано-Франківська Джеймі Олівер гастрономічна революція їжа харчування
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Автор
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)
20 переглядів у вересні
Я рекомендую
Ніхто ще не рекомендував

Коментарі

Коментарі призначені для обговорення, вияснення цікавих питань

Влада
Міський голова Івано-Франківська провів традиційну чорну п’ятницю. Сьогодні побував у військвому містечку, написав мер на сторінці у соціальній мережі. «Ранок почався з прогулянки Військовим містечком. Разом з депутатом від цього округута працівниками апарату міської ради перевірили стан прибирання у мікрорайоні. Що можу сказати - мікрорайон змінюється. Мав цікаву бесіду з панянками, які тут прибирають. Адже хто краще ніж вони знає, як тут все відбувається...
Суспільство
Три роки очікує на українське громадянство грузин із Калуша, який воював в АТО. Про це йшлося в п’ятницю, 22 вересня, на пленарному засіданні франківської облради, інформує “Галка”. До прикарпатських депутатів звернувся Тарас Виноградник, член партії “Самопоміч”, з проханням вислухати учасника бойових дій Мераба Концелідзе,який вже більше 10 років живе на Калущині. За словами добровольця він уже майже 3 роки очікує, щоб йому надали громадянство України. «Я...
Суспільство
Сьогодні, 21 вересня, в Івано-Франківську проходить сесія обласної ради. Одним із питань порядку денного стало питання “Про виконання Державного Гімну України перед початком занять в школах області”, пише «Галицький кореспондент». “Ця ініціатива має свою історію. Під час Революції гідності наші школярі та студенти започаткували таку її співаючи гімн та вшановуючи загиблих хвилиною мовчання”, – каже депутат обласної ради Юрій Червневий. Планується рекоменду...
Кримінал
СБУ затримала на хабарі керівника одного з відділів патрульної поліції Івано-Франківщини. Співробітники Служби безпеки України спільно з працівниками слідчого управління ГУ НП, Івано-Франківського управління департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції за процесуального керівництва прокуратури області викрили на хабарі тимчасово виконуючого обов’язки керівника одного з підрозділів Управління патрульної поліції в Івано-Франківській області. Правоохоронці вст...
Новини компаній
Останні екземпляри книги "Маріуполь. Останній форпост". Перевидання не буде. Поспішайте купити чесну книгу про події 2014-2015 років в Маріуполі і Приазов'ї. "Маріуполь. Останній форпост" - читають в Празі та Відні, Берліні та Тбілісі, Луцьку і Тернополі, Києві та Львові, Донецьку та Краматорську. Книга говорить голосом тих, хто бачив, чув і сам був учасником страшних і трагічних подій 2014 - 2015 років в Маріуполі. У ній немає оціночних суджень - тільки ф...
Суспільство
Через виконання земляних робіт на Надвірнянщині люди залишилися без газу. Про це інформують в управлінні з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА. 20 вересня, близько 13 години в селі Пасічна Надвірнянського району по вулиці Шевченка при виконанні земляних робіт працівники НГВУ «Надвірнанафтогаз» пошкоджено підземну ділянку газопроводу середнього тиску діаметром 90 мм, за повідомленням ПАТ «Івано-Франківськгаз». Відтак, 743 житлові будинки у Пас...
Суспільство
За минулу добу на території області виявлено 27 вибухонебезпечних припасів. Про це інформують в управлінні з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА. Зокрема, учора у Микуличині Яремчанської міської ради у лісовому масиві виявлено одну 81-мм мінометну міну часів ІІ світової війни. Направлено заявку на знешкодження. Учора в області також знешкодили 26 вибухонебезпечних припасів. Група піротехнічних робіт АРЗ СП У ДСНС в області згідно Плану виконан...
Культура
Двадцять першого вересня відзначають свято Різдва Пресвятої Богородиці, або у народі"Другої Пречисти". Це свято ще називають“осениною”– адже цього дня за народним календарем настає осінь, пише сайт traditions.in.ua. За церковними переказами, Богородиця народилася за тих часів, коли релігія була в занепаді. Марія була обрана на роль матері Ісуса Христа, оскільки була дуже благочестива. Вона слухняно навчалася в монастирі, сумлінно вивчала Святе Письмо, а от...
Суспільство
Не за горами опалювальний сезон. Кожний господар намагається належним чином підготуватися до цієї пори. Якщо зважити на непрості економічні реалії, то, принагідно, дуже важливе місце посідає економний підхід до цього питання. Тож у даній статті ми розкажемо, на що треба звернути увагу, щоб максимально оптимізувати обігрів помешкання у холодні зимові місяці. Журналісти сайту 0342.ua поспілкувалися з провідними фахівцями спеціалізованої фірми «ТеплоБаза-ІФ»....