Щодня свіжа зелень. Правильне харчування взимку для підтримки імунітету від ГРВІ та грипу

Правильне харчування взимку має компенсувати відсутність свіжих овочів та фруктів і забезпечити організм силами для обігріву та підтримки імунітету, особливо в час епідемій різноманітних гострих респіраторних інфекцій та грипу.

Їсти свіжу зелень корисно завжди. Адже саме городина допомагає здолати авітаміноз і депресію, яка зазвичай виникає в холодну пору року. 

Зелень допомагає їжі перетравлюватися і правильно засвоюватися поживні речовини. Особливо це стосується важких страв і саме тому було прийнято і актуально донині, подавати до м'яса зелень або салат з великою кількістю зелені. А для позбавлення від здуття і кольок в животі радять пити запарене насіння кропу, його дають навіть маленьким діткам, які часто стикаються зі здуттям. Зелень допомагає жовчі виділятися, коли це необхідно, а також має вітрогінний ефект.

Джерело вітамінів. А ви знали, що в петрушці в 4 рази більше вітаміну С, ніж у лимоні. А також в ній є вітамін А, В, Е, бета-каротин, фосфор, селен, залізо, цинк, фтор, флавоноїди, а також інулін, який захищає клітини в організмі від вільних радикалів і запобігає онкологічним захворюванням.

Регуляція обмінних процесів. Зелень сприяє зниженню тиску і рівня цукру в крові, бореться з набряком, покращує потенцію. Трави допомагають вивести з організму шлаки і токсини і зміцнюють серцево-судинну систему.

За зеленню найкраще йти на Центральний ринок, бо ціни тут нижчі ніж в супермаркетах, городина тут кожен день свіжа та й широкий асортимент. 

Так, пучок зеленої цибулі коштує 8-10 гривень, а зелений салат – 15 гривень. 100 грам кропу чи петрушки вартує 20 гривень. 

Крім того, зеленина нейтралізує канцерогени, які захищають від негативного впливу навколишнього середовища і покращують мозковий кровообіг, надзвичайно важлива для підтримання життєвих сил взимку. 

«Кріп, петрушка, салат та зелена цибуля, містять дуже багато вітамінів, мікроелементів, мінеральних речовин. З ними і салати, і основні страви смачніші та поживніші», – розповідає продавчиня з Центрального ринок Світлана.

Новини компаній
16:00, 17 травня