Мариновані сливи ідеально доповнять м'ясо чи птицю на вашому столі взимку. Їх насичений, пряний смак із легкою кислинкою гармонійно поєднується з гарячими стравами, додаючи святковості й вишуканості навіть буденному обіду. Це не лише смачна, а й дуже проста у приготуванні заготовка, яка стане вашим кулінарним козирем у холодну пору року.
Мариновані сливи з гвоздикою
Приготування цієї заготівлі займає всього лише 40 хвилин. Щоб приготувати мариновані сливи на зиму з гвоздикою, вам знадобляться:
- сливи;
- 1 літр води;
- 300 г цукру;
- 1 чайна ложка кориці;
- 15 гвоздик.
Робити мариновані сливи за цим рецептом дуже просто:
Цих інгредієнтів вистачить на 3-літрову банку. Її потрібно заздалегідь підготувати і добре промити.
Потім щільно заповнити ємність сливами.
Приготувати маринад: гвоздика, вода, цукор та кориця повинні добре прокипіти. Цим окропом залити сливи.
Стерилізувати не менше 30 хвилин, потім закрити.