Мариновані помідори дольками - справжнє спасіння для тих, хто вічно ризикує заляпатися соком від цілого томата. У цьому варіанті все просто: знайомий насичений смак зберігається, а зручна форма - ідеальна для одного укусу. Ніяких бризків, плям і мороки з поділом на шматочки. І ще одна особливість цього рецепта - тут немає оцту. Замість нього я обрав м’якший підхід, аби залишити смак помідорів природним і ніжним. Така закуска не тільки смачна, а й делікатна на смак.
Інгредієнти на 1 літрову банку:
- 600 г помідорів
- 1 ст.л. солі
- 1 ст.л. цукру
- 420 мл води
- 2 лаврових листи
- 2 гвоздики
- 3 духмяні перчини
- 3 зубчики часнику.
Приготування:
Крок 1
Промийте 600 г помідорів і наріжте їх часточками начетверо.
Крок 2
Зваріть маринад: у каструлю налийте 420 мл води, додайте по столовій ложці цукру та солі, доведіть до кипіння та зніміть з вогню.
Крок 3
Простерилізуйте літрову банку будь-яким зручним методом і викладіть у неї помідори, 2 лаврових листи, 2 гвоздики, 3 духмяних перці та 3 зубчики часнику. Залийте все маринадом.
Крок 4
У чималу каструлю налийте воду, а на дно покладіть рушник чи ганчірку, щоб банка не торкалася гарячої поверхні. Поставте банку в воду, дочекайтеся поки вона закипить, знизьте вогонь до середнього та стерилізуйте банку впродовж 15 хвилин.
Крок 5
Дістаньте банку з води, закрутіть стерилізованою кришкою та переверніть. Через добу переставте банку в прохолодне місце.